Lexingtonin ravuri-isäoriit

ori, osavaltio, varsoja myynnissä

Andover Hall Pennsylvania 5
Archangel Ontario 5
Cantab Hall Pennsylvania 42
Cash Hall Ohio 1
Cassis Ilinois 1
Chapter Seven New York 12
Conway Hall New York 9
Crazed New York 4
Credit Winner New York 27
Dejarmbro Ohio  4
Donato Hanover Pennsylvania 19
E L Titan Ontario 6
Explosive Matter Pennsylvania 12
Father Patrick New Jersey 21
Guccio Indiana 1
Kadabra Ontario 20
Lucky Chucky New York 1
Manofmanymission Ohio 3
Muscle Hill Pennsylvania 49
Muscle Mass New York 9
Muscle Massive Pennsylvania 11
Muscles Yankee New York 2
My MVP Ohio 1
RC Royalty New York 3
Royalty For Life Ontario 6
Swan For All Indiana 1
Trixton New Jersey 38
Uncle Peter Ohio 5
Wishing Stone Ohio 1
Yankee Glide Pennsylvania 20

Father Patrick, Trixton, E L Titan ja Uncle Peter. Niiden ensimmäisen ikäluokan varsat keräävät huomion Lexingtonin viisipäiväisessä huutokaupassa, joka alkaa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa.

Viisi vuotta sitten Lexington Selectedin ensimmäisenä iltana myytiin numerolla 82 Royal Press-niminen orivarsa 105.000 dollarin hinnalla ja vajaat 20 minuuttia myöhemmin numero 91 Monarch Kemp 360.000 dollarilla.

Kaksikko meni Jimmy Takterin valmennukseen, ja niistä tuli ikäluokan 2011 parhaat orivarsat uusilla nimillään. Father Patrick tienasi eniten 2- ja 3-vuotiaana mutta laukkasi Hambletonianissa, jonka vei Trixton. Sen kilpailu-ura katkesi loukkaantumiseen, ja se meni kolmevuotiskauden jälkeen siitokseen, mutta kilpailu-uraansa nelivuotiaana jatkaneella Father Patrickillakin siemennettiin tammoja kaudella 2015. Molempien oriiden sijoitusosavaltio oli New Jersey, joten niiden varsat kohtaavat jo Sire Stakes-lähdöissä.

Trixtonin 81 varsan ikäluokasta myydään Lexingtonissa lähes puolet eli 38. Pojista mielenkiintoisimmat ovat Amour Angusiin 3 x 3 linjatut Highland Trixter ja erityisesti Mettle, jotka myydään perjantaina. Tyttärien emissä ovat mm. Check Me Out ja Possess The Magic.

Father Patrickin ensimmäisessä ikäluokassa on 47 varsaa, joista 21 tulee Lexingtonissa myyntikehään. Emien taso on kauttaaltaan korkea.

Pienemmillä määrillä uusista ovat mukana E L Titan ja Uncle Peter. Jälkimmäiseltä on jo myyty Ohiossa yli 100.000 dollaria maksanut varsa, mutta lisää tuskin tulee ainakaan Lexingtonista, sillä kaikki viisi varsaa myydään viimeisenä iltana. Ikäluokan koko on 85, ja se tulee varmasti näkymään ainakin Ohiossa.

Laakkosen perheen E L Titanilla on mielenkiintoiset varsat Lexingtonissa. Viidestä orivarsasta kahta myy Esa Lahtinen. Djokoverin emä on huipputamma Christiana Hanover ja My Paraden Suomessa kilpaillut Classic Belle. Oriin ensimmäisen, Ontariossa tehdyn ikäluokan koko 32.

Muscle Hilliä ja Cantab Hallia ei kannata unohtaa, etenkään kun niillä on suurimmat varsamäärät. Trixtonin ja E L Titanin isästä Muscle Hillistä myydään 49 varsaa, kun 4 on vedetty pois huutokaupasta. Poisjääneiden joukossa on viime vuoden kalleimman Tactical Landingin täyssisko.

Father Patrickin ja Uncle Peterin isän Cantab Hallin poikia ja tyttäriä Lexingtonissa on 42, jotka nekin ovat huippuemistä.

Kaikkiaan Lexingtonissa myydään 637 1,5-vuotiasta varsaa. Niistä ravureita on 338 kaikkiaan 30 eri isäoriista.

 

Lexington Selected Yarling Salen kotisivut

Artikkelia muokattu 1. syyskuuta kello 18:43: Korjattu poisjääneen Tactical Landingin sisaren sukupuoli. Kyseessä on Tactical Landingin täyssisko, ei veli, kuten artikkelissa ensin kerrottiin. 

Muutamia varsoja suomalaiskasvattajilta

Esa Lahtisen kaksikon lisäksi suomalaistaustaisia myyjiä on kaksi. Sonja Boothin kasvattama Capital T Hill (Muscle Hill – Allmar Surprise) tulee kehään jo avausillan seitsemäntenä varsana. Emä juoksi 09,7a ja tienasi yli puoli miljoonaa. Emänemä Benita Victory ostettiin Suomeen Harrisburgista 2007 ja teki täällä neljä varsaa.

Kemppi Stables myy numeroa 406 Rendezvous Kemp (Trixton – Smarty Had A Party) sekä on osakasvattajana numeroissa 195 Dark As A Pocket (Trixton – Mariongotchoclate) ja 564 Radical Kemp (Yankee Glide – Armbro Waikiki).