Ruotsalaiset ja norjalaiset ravijournalistit valitsevat jäsenet pohjoismaisen ravimuseon Hall Of Fameen, jonka toinen nimi on Travets Storheter (raviurheilun suuruudet). Tänä vuonna kunnian ovat saaneet legendaariset siitosoriit Viking Kronos ja Elding. 

Kummankin merkitys isäoriina on ollut käänteentekevä. Ikäluokkien parhaisiin on joka vuosi kuulunut monta niiden varsaa. Viking Kronoksen arvoa kuvaa parhaiten se, että sekä sen poika Maharajah että tyttären poika Readly Express ovat voittaneet Prix d’Ameriquen. Viking Kronos jätti Ruotsiin noin 500 jälkeläistä ja Italiaan 200. Ruotsissa on sillä on 29 jälkeläistä, joiden voittosumma on yli 2 miljoonaa kruunua. Tunnetuimpia ovat: Maharajah, Raja Mirchi, Going Kronos, Lantern Kronos, Triton Sund, Thai Tanic, Joke Face, Fama Currit, Juggle Face, Giulia Grif, Yield Boko, Turbo Sund, Caddie Dream, Mellby Viking ja Micro Mesh. 

Italiassa 1995 syntynyt Viking Kronos (American Winner – Conch, Bonefish) voitti kaikki kuusi 2-vuotisstarttiaan ja otti 6 voittoa myös 3-vuotiaana 8 kilpailussaan. Voittosumma kohosi 6,1 miljoonaan kruunuun, ennätys on 12,1a (3). Sen ura päättyi irtopalavaivoihin, koska osaomistaja-valmentaja Lutfi Kolgjini ei halunnut leikkausta narkoosin pelossa. 

Viking Kronoksen myynti Keski-Eurooppaan oli lähellä 2005, kun pääomistaja Stall November halusi eroon osuudestaan. Apuun riensi Menhammar Stuterin omistaja Margareta Wallenius-Kleberg, joka pelasti oriin Ruotsin markkinoille.  

Ei liene aivan sattuma, että samaan aikaan kuin uutinen Viking Kronoksesta julkaistiin, juhlittiin Goshenin ravimuseolla Margareta Wallenius-Klebergin valintaa Hall Of Fameen Amerikassa.  

Vaatimattomaan tyyliinsä Wallenius-Kleberg toivoi kiitospuheessaan pystyvänsä täyttämään Hall Of Famen jäseneen kohdistuvat odotukset. Hän korosti, että haluaa ensimmäisenä naisjäsenenä innoittaa erityisesti alalla toimivia tyttöjä ja nuoria naisia. Juhlayleisö taputti hänelle pitkään seisaaltaan. Wallenius-Kleberg oli jo tiistai-iltana takaisin Solvallassa palkitsemassa Margaretas Tidiga Unghästserie -lähtöjen voittajat. 

Elding nimettiin suuruudeksi jo keväällä 

Norjalainen kylmäverinen Elding (Rappfot –Elnett, Jerker) syntyi 1983 (kuoli 2008). Se oli loistava kilpahevonen, joka kilpaili 3-vuotiaasta 13-vuotiaaksi. Voittoja tuli 221 startista 52, voittosummaa kertyi 1,5 miljoonaa kruunua. Eldingin ennätys on 23,6a. Mutta jälkeläiset ovat panneet vielä paremmaksi, Eldingin 1 107 Norjassa syntynyttä ja 213 ruotsalaisvarsaa ovat ansainneet yhteensä noin 260 miljoonaa. Miljonäärejä on 29 ja hyväksyttyjä siitosoriita 25. Elding on ELITE-ori, samoin sen pojat Moe Odin, Lome Elden ja Spikeld.