Vuonna 2015 peräti yhdeksän voittoa juossut ja viime vuonna yli 10 000 euroa tienannut Bel Air (Citation Lindy-Fulcrum, Arbor) on jättänyt kilparadat taakseen. 

Jo aiemmin hevosen omistajakimpassa mukana ollut Pekka Visuri on ostanut 6-vuotiaan tamman kokonaan itselleen. Visuri kertoo, että syksyn viimeisen startin jälkeen hevoselta revähti jännetuppi, ja myös hankositeessä havaittiin ongelmaa.

”Oli epävarmaa, kestäisikö jalka enää treeniä. Nyt aloimme ajaa sillä loukkaantumisen jälkeen ensimmäistä kertaa kovempaa, ja jalka reagoi, hevonen alkoi ontua”, Visuri sanoo.

Visuri toteaa, että tamman hienoon uraan täytyy olla tyytyväinen, mutta loppu tuli silti harmittavaan kohtaan.

”Sitä on aina pidetty nätisti, ja se kehittyi vuosi vuodelta. Tänä vuonna odotimme Bel Airin nousevan avoimiin tammalähtöihin saakka, minkä vuoksi tämä totta kai harmittaa”, Visuri sanoo.

Vaikka kovaa treeniä tamma ei enää kestäkään, se voi kuitenkin hyvin. Visuri onkin päättänyt astuttaa sen jo tänä keväänä, ja sulhastakin on jo mietitty.

Propulsion oli ensimmäinen vaihtoehto, mutta koska se ei astukaan vielä tänä vuonna, pitää miettiä muita. Ready Cashin pojat kiinnostavat, olen miettinyt esimerkiksi Django Riffiä ja Charly du Noyeria”, Visuri sanoo.

Bel Air

Vuonna 2011 syntynyt tamma.

Isä Citation Lindy, emä Fulcrum, emänisä Arbor.

Ennätys 13,1aly, voittosumma 35 042 euroa.

Ura sisälsi 48 starttia, joista 11 voittoa, 8 kakkossijaa ja 5 kolmosta.

Ykkösiin sisältyy muun muassa Fast Cup -finaalin voitto vuodelta 2015.

Omistaja Pekka Visuri.

Kasvattaja Anu Nahkala.