Ulla ja Kimmo Helasuon kaksi Saksassa valmisteltua 3-vuotiasta oritta Christer ja Cascalinus ja welshponi Vliedberg Farley esiintyivät edukseen irtohypytyskujassa. 

Ne ovat kaikki hyvin erityyppisiä oriita, eri tavalla hyviä. Christer (Connor – Singulord Joter) on jalo ja täysiverityyppinen, moderni ja Cascalinus (Cascadello I – Acolord)  isompi ja hitaampi.  Ja Farleyhan on pari-kolmekymmentä senttiä holsteinin kollegojaan jo pienempikin, mutta ponteva poni. Kaikki osoittivat omaavansa oikean asenteen ja työmoraalin. Hyppytekniikassakaan ei tuomaristo havainnut moitteen sijaa.

 

 

Cascalinus sai ”bonuspisteet” ihastuttavan luonteensa ansiosta.

Cascalinuksen lempeä luonne näkyy sen silmistä ja asenteesta. Hauke Jäger, Marko Björs ja Anne-Mari Pekonen ihastelevat.

 

”Tuo hevonen on syntynyt tehtäväänsä estehevosena ja viihtyy siinä tehtävässä”, totesi estetuomari Mikael Nolin.

Terävämpää Christeriä Nolin kehui itsevarmaksi, älykkääksi ja erityisen atleettiseksi.

Vliedberg Farley sai kehut siitä, että se otti tilanteen haltuun. ”Acted and not reacted”, kuvaili Nolin. Tällä hän tarkoitti, että poniori otti ilon irti juostessaan vapaana, mutta töihin jouduttuaan mietti etukäteen, kuinka hyppää kujalla okserin parhaalla mahdollisella tavalla.

Helasoiden kolmas ori, Carlo He’Las ei viihtynyt yhtä hyvin. Tuomarit ovat kuitenkin varmoja, että se tulee näyttämään laatunsa paremmin lauantaina, jolloin se hyppää seuraavan kerran.

Carlo He’Las päätti poistua heti alkajaisiksi estekujasta. Torben Seemann ei ehtinyt estää.

 

Lopuksi Carlo leiskautti mallikelpoisen hypyn.

Lisää teemasta: Oripäivät 2017