Oripäivien show-ohjelmana järjestetyn kisan kolme finalistia olivat Siiri Kyrön Kyrö Hot Flow, Sari Aimian Butterfly ja Mikala Soratien Silencio.

Voittajaksi seuloutui Kyrö Hot Flow pisteillä 7.96 (vastaan Butterflyn 7.9 ja Silenzion 7.8.).

Warwick McLean koeratsasti finalistikolmikon ja asetti hevoset myös paremmuusjärjestykseen – se oli sama kuin tuomaristolla hetkeä aikaisemmin.

FWB Hot Flow’sta McLean totesi sen olevan hyvin kuulolla oleva, responsiivinen hevonen.  McLean huomioi, että hevosella on lähes puolen metrin yliastunta käynnissä, joten sen kanssa on jatkossa oltava varovainen.

Laatuarvostelun kutsukilpailu esteratsastuksessa noudatti samaa konseptia. Janna Jensen koeratsasti hevoset niiden oman ratsastajan jälkeen. Kisassa oli ollut monia poisjääntejä ja se hypättiin vain kolmen kesken.

Ville Kulkkaan KWPN Fred voitti (vastaan Lord Costa 7.6 ja Alpheratz 7.4.). ”Iso hevonen, mutta pärjää kokonsa kanssa ja on varovainen esteellä.  Sillä on myös skouppia ja uskomme sen riittävän aikanaan isoillekin esteille”, arvioi tuomari Mikael Nolin.

Jensen totesi olleensa ”kääpiönheitossa” ison hevosen satulassa ”Voittaako Ville tällä monta 140 aikaluokkaa, en usko, mutta sen paikka on arvokisoissa. Hieno hevonen ja onnea matkaan, Ville”, Jensen ennusti.

Pisterivi oli 8-8-8-8.5-7.5=40.

Hevoslista täällä

 

Lisää teemasta: Oripäivät 2016