Anne Niemen 3-vuotias FWB-ori Zecchino P (Zack – Midt-West Ibi-Light)  esitettiin orilautakunnalle Kasvattajapäivien aikaan. Se sai kahden vuoden astutusluvan, ja se hyväksyttiin toiseen jalostusluokkaan.

Ori on GP-ratsu Duendecillo P:n kanssa samasta emästä.

“Zecchino osaa käyttää jo kolmivuotiaana hyvin runkoaan, Duendecillolla siihen meni enemmän aikaa. Zecchinolla on parempi ravi, mutta Duendecillon laukka oli kolmivuotiaana parempi”, molempien oriiden kanssa työskennellyt saksalainen ratsuttaja Oliver Polster vertailee.

“Oriit ovat hyvin samanlaiset, mutta Zecchino on tässä vaiheessa paljon keskittyneempi työhönsä”, hän naurahtaa.

Hypyissä pidemmän korren vetää Duendecillo. Ypäjällä Zecchino P teki irtohypyt hyvin ollen hyvin yhteistyöhaluinen, mutta erityistä lahjakkuutta esteisiin se ei esittänyt. Liikkeissä sillä oli liikelaajuutta, joustoa ja rentoutta.

Orilautakunta totesi, että Zecchino P edustaa hyvää urheiluhevostyyppiä, ja se on jalo ori, jolla on energiset ja aktiiviset askellajit, mutta sen raviin kaivattiin lisää lennokkuutta.

Video oriista täällä.

Lisäksi FWB-kantakirjaan ensimmäiseen jalostusluokkaan hyväksyttiin Niemen Tanskasta liisama ori Cyrano ASK (Ci Ci Senjor Ask – Kannan), joka esiintyi suoristushevosen elkein Joni Koivusalon alla. Se uhkui voimaa ja kapasiteettia, mutta ei esittänyt takaa kaikkein notkeimpia hyppyjä.

Lautakunta totesi sen edustavan hyvää ratsuhevostyyppiä, se oli kuuliainen ja yhteistyöhaluinen ori, jolla on hyvä ratsastettavuus ja hyppytekniikka.

Cyrano Ask on vasta neljä.Cyrano Ask on vasta neljä.