Tammavarsa on Readly Expressin ensimmäinen Suomessa elossa syntynyt jälkeläinen. 

Ruotsin Derbyn ja UET Grand Prix’n voitot vienyt huippuori aloitti siitoksessa viime vuonna. Siitostyö jatkuu sen osalta Menhammarissa tänä vuonna, mutta Readly Expressin valmentaja Timo Nurmos on jo ilmoittanut, että mikäli kauden kilpailut sujuvat hyvin, siitoskausi 2018 jää väliin. Silloin Readly Express tähtää Ranskan isorahaisiin kilpailuihin.

Ypäjän Hevosopiston terhakka tammavarsa syntyi helmikuun lopussa. Se on emänsä on Ardean (Valley Victor) kolmas varsa. 3-vuotias veli Ypäjä Louvre (Love You) meni viime syksynä Nuoret-lähdössä 21-vauhtia.

“Emätamma Ardeasta ei koskaan tullut mitään erikoista kilpahevosta, mutta sen ensimmäinen varsa vaikuttaa tässä vaiheessa hyvältä”, valmentaja Ilkka Korpi kertoo.

Korpi sanoo muutaman viikon ikäisen varsan olevan varsin energinen pakkaus. Hevosopistolla on tänä keväänä syntynyt myös toinen lämminverivarsa, tamma, jonka emä Stone Capes Nice ja isä Zola Boko.

Vuoden 2016 päivitetyn astutustilaston mukaan Ardea on ainoa siemennyshetkellä Suomen rekisterissä ollut, Readly Expressillä viime vuonna siemennetty tamma. Hoss-kasvattajien Hannu ja Hanna Härmälän siitostamma Fairy Tailin (tuotu Suomen rekisteriin tämän vuoden helmikuussa) ja Readly Expressin varsa syntyi helmikuussa kuolleena.