Readly Express odottaa uransa olympiakisaa eli Prix d’Amériqueta Dubois’n tallilla Normandiassa. Treenari Timo Nurmos on tänään Lahdessa. 

Olosuhteet Normandiassa ovat muuten loistavat, mutta Readly Express on joutunut siirtymään pulloveteen, jota sille päivittäin haetaan ne noin 40-50 litraa paikallisesta “alepasta”. Kalkkipitoinen normandialaisvesi kun ei sitä miellytä

“Onneksi Ramlösaa vai mitä se ihmisten vesi on, myydään sentään vähän litraa isommissa tonkissa”, Timo Nurmos jutteli.

Lahdessa järjestettiin tänään perjantaina lämminverikasvatuksen erikoisseminaari “Juoksija tilauksessa”, niinpä Readly Expressinkin suku ja rakenne käytiin läpi.

Se oli pienenä todella pieni. Muuten se oli tavallinen. Suku on kyllä alusta pitäen ollut kohdillaan, sillä isä Ready Cash on Muscle Hillin kanssa maailman kuumin isäori. Myös tärkeä emälinja on kohdillaan. Kolmas emä Margit Lobell oli aikanaan todella hintava ostos siitostammaksi. Ja joka kruunun väärti.   Jenkkiemälinja tasoitti Ready Cashin jälkeläisilleen usein jättämää kovaa,  ja jopa hankalaa luonnetta.

Pieni koko ei Nurmosta säikäyttänyt, eikä mikään muukaan sen puoleen. “Mähän vaan yleensäkin ajelen niitä varsoja, kirjoitan ylös niiden ominaisuuksia, mutta en mieti että on tämä nyt hyvä vai huono. Se selviää kyllä aikanaan. Meillä ei varsoja stressailla eikä testailla.”

Laiskakin se oli. “Alussa piti jopa vähän käskeä, että se pysyi muiden mukana intervalleissa – ja laukkasiko se sitten kuudennessa vedossa jo”, Nurmos naurahtaa.

Mutta sitten se muuttui. Ja nyt ollaan siinä tilanteessa, että Readly Express on yksi niistä, joiden katsotaan pystyvän viikon kuluttua sunnuntaina jopa voittoon.

“Kun tuli voimaa takapolviin, se alkoi hallita omat isot liikkeensä”, Nurmos muisteli.

Jalostuspäivien mainio anti julkaistaan Hevosurheilussa lähiviikkoina.