Sammalisen Klarissa valittiin Kansallisen poninäyttelyn parhaaksi eli Supreme Championiksi. Hopeasijalle sijoittui lauantaina näyttelyn parhaaksi nuoreksi valittu Pirttirannan Leon.

Ypäjällä juhlittiin tänä vuonna shetlanninponia Kansallisen poninäyttelyn voittajana. Kuusivuotias tamma Sammalisen Klarissa on valittu lukuisia kertoja shetlanninponien rotunäyttelyiden Best In Show’ksi. Viime vuonna Klarissa pääsi poninäyttelyssä kalkkiviivoille asti ollen lopulta Reserve Supreme Champion. Tänä vuonna sijoitus kirkastui ykköseksi.

“Tämä on kyllä kaikkein suurin saavutukseni ikinä poninäyttelyssä. Voittaminen itse kasvatetun ponin kanssa on paljon hienompaa kuin pärjääminen ostetun ponin myötä”, kasvattaja ja omistaja Mirva Kinnunen sai sanottua, vaikka kuvaili tunnelmia ensin sanattomiksi.

Sammalisen Klarissan isä on Kinnusen oma, edesmennyt ori Gläntans Pirat, ja sen emä on Kaunisrannan Florence. Kouvolalainen Kinnunen on pitkän linjan shetlanninponikasvattaja, jolla oli tänäkin kesänä tarjolla kaksi astuvaa oritta.

Viime vuonna Sammalisen Klarissa hävisi loppukehässä nuorelle connemaraponille. Tällä kertaa roolit menivät päinvastoin, kun tuomarit asettivat lauantaina näyttelyn parhaaksi nuoreksi valitun Pirttirannan Leonin nyt toiselle sijalle.

“Kannatti jäädä yöksi Ypäjälle, vaikka emme olleetkaan valmistautuneet olemaan reissussa kahta päivää. Olemme tyytyväisiä saavutukseen, ja vielä jäi tavoiteltavaa tulevaisuudellekin”, oriin omistaja Tarmo Kivioja totesi.

Näyttelyn paras maitovarsa oli Welsh D-sektion Flowzone Jazz, ja näyttelyn paras veteraani oli puolestaan ratsuponi Pia. Parhaan turn out -palkinnon sai Minna Harmaala Welsh B-sektion Graylan Gwendolynin kanssa.

Katso Kansallisen poninäyttelyn kaikki tulokset.