Päivän paras ori oli 5-vuotias, Ravitalli Mika Mäkelän ja Timo Glumoffin omistama sekä Heidi ja Antti Nikusen kasvattama Caijus. 

Ypäjällä palkittiin perjantaina neljä juoksijasuunnan suomenhevosoritta. Caijuksen (Cameron-Vokkerin Mutri, Vokker) ja Evartin (K.M. Nopsa-Emme, Vokker) lisäksi palkinnon saivat Hermanni Totki (Simo Sukkela-Nalle-Kaisa, Mikker), joka palkittiin II palkinnolla, ja Arvo-Ensio (Tähti-Tili-Hovi-Hitti, Hovi-Ari), joka sai III palkinnon.

Jutta Ihalainen iloitsi silmäteränsä Evartin palkitsemisesta.

“Kyllähän hyvä maininta täältä lisää oriin jalostusarvoa, olen tosi tyytyväinen”, Ihalainen sanoi.

Evartti. Kuva: Hanna Laakso

Ilman palkintoa hyväksyttiin perjantaina lisäksi yhteensä seitsemän oritta. Niiden joukossa oli muun muassa Ville Herttuan valmentama Costello (Suikun Ralli-I.P. Pilkku, A.T. Vinski), jolle päivä oli yksi etappi kohti Vermon kuninkuuskilpailua. Valmentaja kuitenkin toppuutteli, että elokuun alkuun on vielä pitkä matka.

“Siinä on monta jossittelua vielä ennen kuin päätetään, osallistutaanko tänäkään vuonna”, Herttua sanoi. “Costellolla on oikeassa takajalassa vuohisen kohdalla irtopala, minkä vuoksi oli jo etukäteen tiedossa, että se ei tule näyttelyssä saamaan palkintoa. Meillä sujui päivä täällä kaiken kaikkiaan mukavasti”, hän jatkoi.

Costello. Kuva: Hanna Laakso

Figaro (Cameron) hylättiin, koska se oli loukkaantunut, eikä pystynyt suorittamaan ajokoetta. Pois näyttelystä jäi kolme oritta, Kukan Tutu, Vörkkeli ja Ypäjä Julmuri.

Kaksipäiväinen kevään 2017 orinäyttely alkoi Ypäjällä jo eilen torstaina. Näyttelyn aloittivat lämminverioriit, joista parhaana palkittiin Jontte Boy.

Lisää kuvia ja tunnelmia Ypäjän orinäyttelystä Hevosurheilussa keskiviikkona 22. helmikuuta. 

Jalostukseen hyväksytyt suomenhevosoriit, Ypäjän orinäyttely 17.2.2017

I palkinnolla palkittiin:

Caijus (Cameron)

Evartti (K.M. Nopsa)

II palkinnolla palkittiin:

Hermanni Totki (Simo Sukkela)

III palkinnolla palkittiin:

Arvo-Ensio (Tähti-Tili)

Ilman palkintoa jalostukseen hyväksyttiin:

Costello (Suikun Ralli)

I.P. Soturi (Viesker)

Kartier (Viesker)

Kikan Velperi (Joihuri)

Rokin Maxi (Totemi Rok)

Sheikki (Liising)

Tähti-Viiva (Tähti-Vokker)