Pienhevoset loistivat tässä kattauksessa, totesi lautakunnan puheenjohtaja Heidi Sihvo Ypäjän Orinäyttelystä.

“Hyvä saavutus nelivuotiailta oreilta”, hän totesi. Toisella palkinnolla palkittiin sekä Merimaan Ruhtinas (Tintin Timjami – A.T. Unikuva) että Siru-Ukko (Sibbo – Hiprakka).

Sunnuntaina hevosoreja esiintyi askellajiarvostelussa vain viisi. Niistä neljä sai jalostukseenkäyttöluvan. Haavislainen (Haavekuva – Repen Poika) sai kolmannen palkinnon: se oli erittäin kuuliainen, ja askellajituoamrit pitivät sen ravista ja se hyppäsikin kohtuullisesti.

Leiskan Valto (Murron Valo – Vauhdin Pöly) ihastutti hypyillään, joista se sai kahdeksaa ja yhdeksää, mutta askellajikokeessa se oli hapan ja laukan laatu ei säilynyt. Myös se sai kolmannen palkinnon.

Pyrypolun Rulettia (Ruutu-Sälli – Patrik) moitittiin lyhytaskeliseksi ja lihavaksi, ja se hyväksyttiin ilman palkintoa, mutta luonnetta ratsastettaessa kehuttiin.

Sama kohtalo, hyväksyminen ilman palkintoa, oli Kaitaisten Onnilla (Onnipoika – Usti), joka ei hypännyt erityisen hyvin. Ratsastettavuutta kehuttiin, mutta hevoseen toivottiin nopeutta ja reaktioita.

Kauniin ja raamikkaan ennakosuosikin Kaitaisten Veijarin käyttöpisteet eivät riittäneet palkintoon. Toisin kuin Hevosurheilun ennakkojutussa perjantailehdessä mainittiin, oriin isä Valtteri Valloitus on esitetty jalostuarvostelussa ja se on palkittu 2. palkinnolla.

Etukäteen listoilla olleista hevosista Lakeus Kingi ei osallistunut, ja työori Juholan Jojo jäi rakennearvosteluun, koska kuvista löytynyt irtokappale olisi vaatinut 1-palkinnon rakennevaatimuksia. Sukan Tykki jäi eläinlääkärintarkastukseen.