Ypäjällä järjestettyjen työhevosmestaruuksien voittoon ylsi Kauko Tuomisen tamma Tähden Piirros. Tammalle mestaruus oli ensimmäinen, Tuomiselle viides.

“Kilpailu ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan, sillä odotin parempaa suoritusta toiselta hevoseltani Pelittimeltä. Sen veto ei kuitenkaan onnistunut. Yhtään ei harmita, että Tähden Piirros vei voiton”, sysmäläinen Tuominen myhäili.

Tähden Piirroksen isä on Ventterin Vili. Emän puolelta se on Tuomisen omaa vahvaa työhevossukua. Muun muassa sen emä Jojon Tähti, emän täyssisko Jojoriina ja kolmas emä Peliitta ovat kilpailleet työmestaruuksissa. Peliitta on myös Pelittimen emänemä.

Voiton Tähden Piirrokselle varmisti päivän kovin veto, joka kantoi 19,5 porrasta ja täydet kolme tyylipistettä. Lähimmäksi vedossa pääsivät Leonida 18,5 portaalla Tirre 15 portaalla ja Luomutar 14 portaalla.

Juoksukokeessa kilometrin ravasi nopeiten Lukon Mimmi, joka oli myös kilpailun paras ensikertalainen. Käyntikokeesta täydet pisteet jaettiin Pelittimelle, Luomuttarelle ja Vilpottarelle. Näistä Vilpotar palkittiin parhaana kävelijänä hyvän tyylin ansiosta.

20- vuotias kilpailun vanhin osallistuja Vilpotar ja Markku Mässeli veivät myös pysyvästi kotiin Hilppa-patsaan. Patsas on kiertänyt työhevoskilpailun mestareilla kymmenen vuoden ajan, ja kaksinkertainen mestari Vilpotar sai sen nyt omakseen. Sen tilalle Eduskunnan Hevosystäväinseura ja Suomen Hippos lahjoittivat seuraaviksi kymmeneksi vuodeksi Siro-veistoksen.

Tulokset:

1. Tähden Piirros / Kauko Tuominen 31,5
2. Leonida / Matti Pakarinen 30,0
3. Lukon Mimmi / Jarmo Korkeaniemi 26,2
4. Vilpotar / Markku Mässeli 26,1
5. Luomutar / Mikko Uusimäki 25,6
6. Voiton Viivi / Marika Hemgård 21,7
7. Tirre / Mika Karttunen 19,0
8. Esu / Matti Ahola 15,0
9. Isäntä / Eino Leikas 14,1
10. Pelitin / Kauko Tuominen 14,1
11. Titaanin Hurmuri / Teuvo Isokääntä 13,2

Lumi Aaroni / Mirva Salo ei hyv.
Onnen Usva / Lasse Uuksulainen ei hyv.

Tolopan Tyttö / Teuvo Isokääntä poissa

Artikkelia muokattu 30. toukokuuta kello 10.31: Korjattu tieto vetokokeen tuloksista. Tirre veti päivän kolmanneksi kovimman vedon, 15 porrasta. 

Matti Pakarisen ohjastama vuoden 2014 työmestari Leonida sijoittui tämän vuoden kilpailussa toiseksi. Kuva: Satu PitkänenMatti Pakarisen ohjastama vuoden 2014 työmestari Leonida sijoittui tämän vuoden kilpailussa toiseksi. Kuva: Satu Pitkänen
Markku Mässelin Vilpotar ravasi kilometrin aikaan 1.44. Tämän vuoden kilpailu oli veteraanitamman viimeinen. Kuva: Satu PitkänenMarkku Mässelin Vilpotar ravasi kilometrin aikaan 1.44. Tämän vuoden kilpailu oli veteraanitamman viimeinen. Kuva: Satu Pitkänen
Kauko Tuomisen oma kasvatti Tähden Piirros yllätti ohjastajansakin ja kruunattiin työmestariksi. Sanna Mäkäräinen on tamman hoitaja. Kuva: Satu PitkänenKauko Tuomisen oma kasvatti Tähden Piirros yllätti ohjastajansakin ja kruunattiin työmestariksi. Sanna Mäkäräinen on tamman hoitaja. Kuva: Satu Pitkänen