Tuore poniratsukoiden koulumestari V.K. Nestor on suosiossa paitsi koulutuomareiden, myös Hevosurheilun lukijoiden keskuudessa. Poni selviytyi suosikiksi ensimmäisessä Kuukauden ratsu -verkkoäänestyksessä.

Kuukauden ratsua äänestetään tästedes aina kuukauden päätyttyä Hevosurheilun verkkosivuilla. Omaa suosikkiaan voi äänestää toimituksen ennalta valitsemasta ryhmästä viikon ajan.

Ensimmäinen voittaja V.K. Nestor on tummanruunikko newforestinponi. Kuten ponit parhaimmillaan, kyseessä on tasainen ja itsevarma suorittaja, joka etenee kouluradalla päättäväisesti kuin juna, ja tekee liikkeet virheettömästi. Plakkarissa on ylivoimainen voitto SM-kisoissa Ahvenanmaalla Mea Packalénin satulan alla.

Seuraavaksi tavoitteena häämöttävät PM- ja EM- kisat.

Ratsukko on edustanut Suomen menestyksellä myös maajoukkuetasolla. Aiemmin se oli esteponi, mutta sattui sopivasti Packalenin valmentajan Mikaela Soratien silmien eteen ollessaan myytävänä.

V.K. Nestor on edesmenneen Veijo Kankaan ja hänen leskensä Pirkon kasvatusta kaukana pääkaupunkiseudulta, Kihniössä Pohjois-Pirkanmaalla.

Kankaat ovat olleet newforestinponikasvatuksen uranuurtajia. Kasvatus loppui jo hieman ennen Veijon kuolemaa.

”75 ponia oli pihassa parhaimmillaan”, kertoo Pirkko Kangas. ”Ponihomma loppui, koska ponien hinnat tulivat niin alas, ettei se yksinkertaisesti enää kannattanut.”

Ruuna on Kankaiden Ruotsista aikanaan Suomeen tuottamasta jalostusoriista Bazuunista (Silverlea Buckskin – Zanzibar). 26-vuotias Bazuun on jättänyt Suomeen kaikkiaan 140 jälkeläistä. Ori vaikuttaa nykyään Pohjois-Suomessa Ratsutila Jarminilla.