Ypäjä Hereiam sai lopulta yhden äänen Wilhelm Nashiä enemmän. Suomenhevosista eniten ääniä sai jo toistamiseen Juntti-Jussi. 

Juntti-Jussi oli myös molemmille roduille annettujen äänten suurin hai. Se sai suomenhevosten äänistä 30,2 %, kun lämminveristen voittaja Ypäjä Hereiam sai oman rotunsa äänistä 18,4 %.

Ville Mäkelän Wilhelm Nash jäi yhden ääneen päähän Ypäjä Hereiamistä. Äänestyksen kärkikaksikko kohtaa toisensa lauantaina Turun Toto76-kierroksella.

“Odotukset ovat totta kai tällaisen hyviä juoksuja pidempään tehneen hevosen kanssa korkealla. Mutta mukana on kovatasoisia vastustajia, ja paljon on juoksunkulusta kiinni”, Mäkelä sanoo.

Mäkelä arvioi, että Wilhelm Nash voi tulevalla kaudella ja vuosien varrella saada vieläkin lisää itsevarmuutta.

“Sanotaanko, että se voisi pikkuisen tuosta vielä miehistyä. Sillä on kyllä ihan hirveä fysiikka ja jakso, ja tuntuu, että siinä on älyttömästi vauhtiakin.”

Wilhelm Nash ja Ari Moilanen. Kuva: Roosa Lindholm

Wilhelm Nash (Le Monteil–My Dreams Time, S.J.’s Photo) on Mäkelän omakasvatti. Tallissa on myös Wilhelm Nashin siskopuoli, 3-vuotiaaksi kääntynyt Bluebird Nash (Andover Hall).

“Sen siitostamman varsat eivät mitään ihan kamalan varhaiskypsiä olleet, mutta Bluebird Nash on parantanut viime aikoina otteitaan. Se on hyvänkokoinen, oikein hieno hevonen, ja andoverhallilaiseksi tammaksi vielä yllättävän fiksukin. Odotuksia siis on”, Mäkelä sanoo.

Mäkelän kasvatustoiminta on tällä hetkellä jäissä.

Blackenedistä tulee varmaan sitten joskus seuraava siitostamma, ja eiköhän sillä andoverhallilaisellakin tule aikanaan joku varsa teetettyä”, Mäkelä sanoo.

Valmentaja hankki viime vuoden puolella maapaikan Urjalasta. Muutto sinne on suunnitelmissa, mutta muuttoaikataulu on vielä epäselvä.

“Toivottavasti kesän aikana”, Mäkelä sanoo.

Ypäjä Hereiam esitellään Hevosurheilun Kuukauden hevosena ensi viikon keskiviikon lehdessä. Kuukauden hevonen -juttusarja ei liity Kuukauden ravurit -äänestykseen. Juttusarjan hevoset valitsee Hevosurheilun toimitus. 

Joulukuun 2016 Kuukauden ravurit

Kuukauden
suomenhevosravuri

1 Juntti-Jussi 30,2 % suomenhevosille annetuista äänistä
2 Costello 20,2 %
3 Derek 7,6 %
4 Josveis 6,3 %
5 Suivikas 5,1 %
5 Tempaisu 5,1 %

Juntti-Jussi. Kuva: Annika Nisonen

Kuukauden
lämminveriravuri

1 Ypäjä Hereiam 18,4 % lämminverisille annetuista äänistä
2 Wilhelm Nash 18,1 %
3 Gravy Train Web 10,6 %
4 Ranch Kelly 9,4 %
5 Seapearl 7,9 %

Ypäjä Hereiam ja Olli Koivunen. Kuva: Tuuli Nikki