Koin aiheelliseksi kirjoittaa näkemykseni Killerin 2.11. ravien 6. lähdön tapahtumista ja rangaistuksista ja vähän oikaista asiaa.

Sain siis itse kahden viikon ajokiellon painamisesta, joka tapahtui lähtökiihdytyksessä. Käänsin kovassa kiihdytyksessä keulaan oltuani jo mielestäni ohi ja paremmassa vauhdissa kuin sisäpuolen Samuli Innasen ajama hevonen, joka myös pyrki keulaan. Tämä kuitenkin pyrki vielä ihan viimeiseen asti vastaamaan ja tilanne meni tiukaksi. Itsekin olen monesti ollut sisäpuolella samassa tilanteessa, ja ennemminkin ottanut millin ajokkiani kiinni jottei ainakaan kontaktia tule, tällöin harvoin myöskään rangaistuksia kenellekään.

En siis pidä tekoani törkeänä eikä Hevosurheilun “leikkasi voimakkaasti” ole ihan oikea ilmaisu tuohon keulapaikan haltuun ottoon. Innanen itsekin sanoi myöhemmin että olisi voinut hänkin siinä vaiheessa kääntää samalla tavalla. No ei siitä mitään, minulle tuo saamani rangaistus on täysin ok, eikä se juuri elämääni vaikuta. Olisi pitänyt ajaa väljemmin, eikä ole tarkoitus tahallaan kilpakumppaneita häiritä, ei tuossa lähdössä eikä jatkossa. (En muista milloin olisin ennen tuota päivää edellisen kerran edes sakon saanut, en varmaan pariin vuoteen).

Enemmän keskustelua onkin lienee aiheuttanut se, mitä tapahtui kierrosta myöhemmin. Samuli Innanen ajoi rinnalleni ja kuten videoltakin näkyy, juttua riittää. Eikä se tietenkään ollut mitään kehumista, mutta on minulle paljon rumemminkin räyhätty! Seuraavassa kurvissa Innanen jatkoi rinnallani ja ahdisti minua pitkän matkaa kun koitin pitää kiinni paikastani johtavan takana, siitä Samulille hyvin ansaittu ajokielto.

Lisäksi hän sai epäurheilijamaisesta käytöksestä kahden viikon kiellon vielä päälle. Luin lehdestä (ravien valvojan kommentti Hevosurheilun uutisessa 4.11.), että lähdön jälkeen Samuli olisi minulle avautunut painokelvottamalla tekstillä. Se taas ei pidä ollenkaan paikkaansa. Juttelimme varsin hyvässä hengessä sekä keskenämme että tuomariston kanssa sisäänkirjoituksessa lähdön jälkeen ja asia on ihan sovittu. Sitä paitsi minun mielestänihän kaikki teksti on painokelpoista!

Vaikka tuossa ahdistamisessa olikin kostonmakua, ei hän tullut minua haukkumaan päin naamaa lähdön jälkeen niin kuin lehtijuttu antoi ymmärtää, vaan se maltin menettäminen jäi radalle ja siihen lähtöon, jonka suunnitellun käsikirjoituksen olin vissiinkin pilannut. Tästä jatketaan harrastamista hyvillä mielin etiäpäin!

Kirjoittajan tiedot

Harrastajavalmentaja ja -ohjastaja Uuraisilta.