Itse olen aktiivinen raviurheilun seuraaja ja kimppatamman osaomistaja.  Moni on esittänyt toivetta päästä kanssani raveihin.  Työporukka, miehen työkaverit, eläkeläisiä. Lukematon määrä ihmisiä, jotka haluaisivat lähteä katsomaan raveja.

Mielestäni yksi keino lisätä raviurheilun katsojamäärää, voisivat olla “kummit”, jotka järjestävät iltoja edellämainituille ryhmille. Ja silloin olisi kiva olla raveissa myös jotakin hyvää ohjelmaa. Vaikka jonkin hevosen esittäytyminen radalla ja pieni kertomus sen elämänvaiheista. Ravipersoonia on paljon ja etenkin ikämiehissä. Joku heistä voisi myös tuoda tarinoita raveihin.

Ruokailu ainakin meidän kotipuolen raviradalla vaatii ennakkopöytävarauksen, eikä sellaista aina ehdi tehdä.  Ravintolatoiminta voisi olla laajempaa ja mahdollisuutta tunnelmalliseen ruokailuun ilman etukäteisvarausta.

Toimin omasa kunnassani kulttuuritoimikunnassa. Raveja ei kovin herkästi liitetä kulttuuriin, mutta minusta se on osa myös sitä. Hevonenhan herättää paljon terapeuttisia mielikuvia ja muisteluksia. Olen joskus esittänytkin, voisiko kunta järjestää vaikka ravibussin ja joku voisi olla opastamassa peleihin. Itsekin olisin sellaisesta opastajan roolista kiinnostunut.

Kiinnostuneita ja uteliaita raviurheilusta on, kunhan ihmiset saadaan vain matkaan. Kynnys yksin lähteä on korkea.

Kirjoittajan tiedot

Raviurheilun aktiiviseuraaja ja kimppatamman osaomistaja.