Tälle vuodelle minulla olisi yksi lahjatoive. Voisiko saada Suomalaiseen raviurheiluun sellaisen viikoittaisen podcastin, jossa pääpaino olisi viikon seiskavitosessa? Ohessa ruodittaisiin menneitä ja tulevaa, onnistumisia ja sattumuksia.

Meille on tullut ilahduttavasti ulos joitakin uusia raviaiheisia podcasteja syksyn mittaan, asiantuntevilta tahoilta. Ja ne ovat ihan hyviä, asiapitoisia, sekä lajia taustoittavia podeja. Mutta omaan makuun kaipaisin lisäksi sellaisen podcastin, missä luotaisiin katsaus tulevan viikonvaihteen T75-peliin. Sinänsä vihjeitä siinä ei tarvitse olla, mutta muutama nosto per lähtö ja vaikka näkemys suosikin puolesta, tai vastaan. Siitä jäisi jokaiselle  siemen itämään lauantaita varten (tämä podcast tulisi tietysti olla peliyhtiön tuottama).

Lisäksi käytäisiin läpi hieman pilke silmäkulmassa positiivisia asioita lajin parista. Liittyy ne sitten hevoseen, ohjastajaan, valmentajaan, hoitajaan, omistajaan, pelaajaan, tai vaikka päälähettäjään, jos siitä hyvän mielen tarina on kerrottavaksi. Negatiiviset asiat, arvon Pukki, saisit jättää tämän paketin ulkopuolelle. Somekanavat hoitavat tämän osion päivittäin, pyytämättäkin. Terve kritiikki ja kehitysideat sen sijaan voi mahduttaa mukaan.

Eli kun meiltä on Satavarman loppumisen jälkeen puuttunut sellainen viikoittainen paketti, jonka ilmestymistä odotettaisiin niin sanotusti paita hampaissa, niin se kolo tulisi täyttää. Ja kun Satavarma tuli esille, niin kyllähän puolesta ja vastaan tunteita herättävä ravipersoona Kari Lähdekorpi olisi mieluisa vakiojäsen tähän podcastiin. Moni varmaan samaa mieltä siitä, että Toto-tv:n puolella parasta Karia on nähty juuri Satavarmassa. Kokemus, verkosto ja lajitietämys molemmin puolen pohjanlahtea luo hyvän lähtökohdan tarinoille.

Marko Lähteenmäki olisi myös toivelistalla vakiojäsenen pallille. Pesunkestävä Mapi tuo lisäarvoa jokaiseen osallistumaansa ohjelmaan. Antti, Jere ja Lauri voisivat vaikka vuoro viikoin käydä heittämässä lusikkansa soppaan. Verkostoja, näkemystä ja tarinoita heilläkin riittävästi repussa.

Kuten aiemmin todettu, Satavarmasta olisi hyvä ottaa nuotteja tähän. Ruotsin puolelta löytyy loistava Lördag hela veckan podcast, jossa Per Skoglund ja Peter Andersson viikosta toiseen tekevät erinomaisen kokonaisuuden, viikon 75-lähtöjen ympärille. Myös sitä kannattaa apinoida, vaikkei meiltä yhtä taitavaa imitaattoria taida löytyäkään, mitä Peter on.

Tämä äänitiedosto tulisi julkaista aina viimeistään keskiviikkona, että lanka syttyy ajoissa lauantaita varten. Ja kun ohjelma on tarpeeksi hyvä, niin tuo sen odotus virtaa koko päivään, sekä katkaisee viikkoa. Melkein yhtä paljon, kuin oman hevosen ilmopäivä.

Joten vain ja ainoastaan tämä on toiveena ja jos sen toteutat, niin lupaan että ensi vuonna tyydyn villasukkiin.

Mukavaa Joulunaikaa!

Kirjoittajan tiedot