V1 on koodi, jossa lentäjä on kiihdyttänyt kiitoradalla lentokoneen vauhdin sellaiseksi, että nousu on aloitettava, eikä konetta voi enää hidastaa.

Ravikesän osalta voidaan tässä kohtaa varmaankin käyttää tuota samaa V1 koodia. Seinäjoki Race oli se kiihdytyssuoran pää ja nyt me ravidiggarit saadaan vain nauttia kyydistä ja ennusmerkit ovat sellaiset, että tämä on yksi kaikkien aikojen hienoimmista matkoista.

Finlandia-ajo, Elitloppet ja kuninkuusravit muodostavat timantinkovan rosterin, johon on hyvä tukeutua. Väleihin mahtuu tietenkin myös useita helmiä, Kymi Gp, Suur-Hollola, St Michel ja niin edelleen, kun puhutaan kotimaisesta kattauksesta.

Ruotsin puolella mennään tietysti myös huisia tahtia ja lähestulkoon jokainen kesäviikonloppu tarjoaa upeita elämyksiä, missä radat pullistelevat ihailtavasti yleisöä. Eikä tämä matka kunkkareihin ole loppumassa, vaan derby- ja kriterium-viikonvaihteet molemmin puolin Pohjanlahtea toimivat matkan päätepysäkkeinä, joita kannattaa odottaa vesi kielellä.

Mascate Match on ehkä se kuumin nimi kotimaisista hevosista, eikä suotta, onhan sen askellus jotenkin mykistävän helppoa ja tehokasta. Mutta on meillä monia muitakin. Mitä tekee Graceful Swamp? Pysäyttääkö Landen Paukkua tälläkään kaudella kukaan? Joko Vixus alkaa näyttämään takakavioitaan vanhemmillekin kilpakumppaneilleen? Atupem, Lexus Dream, Elian Web, Ranch Kelly, Costello, Välähdys, listaa voisi jatkaa pitkään, pitempään kuin aikoihin.

Jos on kotimaiset kovia, niin kobolttia ne on länsinaapurissakin. Readly Express takoo alkutahdit ja on erinomaisen hienoa, että tämä poikkeusyksilö nähdään Vermossakin. Ja se, että pääsemme näkemään Readly Expressin edesottamukset Elitloppetissa on sesongin creme de la creme.

Propulsion on Redénin tallin isoin nimi, mutta siellä tallissa kyllä rouskuttaa kauroja sellainen nippu toinen toistaan kovempia kykyjä, että otsikoita piisaa takuulla. Conrad Lugauerin silmäterä Campo Bahia näyttää myös siltä, että vain taivas on rajana. Lugauerilla on muutenkin erittäin laadukas kalusto, jota kelpaa ilmoitella ja menestystä on luvassa.

Ja onhan siellä myös keltapukuinen mies Italiasta, Alessandro Cocciadoro, jonka hevoset suorastaan lentävät. Käytössä on se kuuluisa kultakalan pelikirja, täysiä päästä päähän ja vastustajat ovat vain hidasteita matkalla. Ja nämä nimet vain pinta raapaisu Ruotsin parhaista.

Elitkampenin suosikin viittaa kantaa tässä kohtaa Månprinsen A.M., niin kuin monena muunakin keväänä. Mutta ainakin Polara, Lome Brage ja Roli Eld tekevät asian erittäin vaikeaksi, kun vauhtiviisari asetetaan matalaan 18, tai jopa sen alle.

Käsillä on siis erittäin mehukas puolivuotinen, molemmissa roduissa, niin ikäluokkalähdöissä, kuin avoimissa koitoksissa.

Joten toivottavasti kaikki muistavat nauttia, kun siihen rakas lajimme mahdollisuuden tarjoaa. Murehditaan niitä huonosti istuvia sarjoja ja kädettömiä kuskeja sitten marraskuun pimeinä iltoina. Ja silloinkin toivottavasti vain saunanlauteilla, muistellen samalla, miten hieno kausi 2019 olikaan.

Kirjoittajan tiedot

Hevosenomistaja