Adrenaliinikännit

Urheilun yhteydessä puhutaan paljon adrenaliinista. Kyseinen hormoni vaikuttaa urheilijoiden suorituskykyyn fyysisen rasituksen yhteydessä.

On myös se adrenaliini, josta ei puhuta, vaikka pitäisi. Kyseinen aine kun kuuluu ihmisen pelko- ja taistelureaktioihin. Tuosta adrenaliinista on tullut rasitus kaikille urheilulajeille.

Saanen selittää.

Kaikkien hevoslajien tapauksessa ympäröivä yhteiskunta seuraa kummallista näytelmää. Yhden hevoslajin harrastajat sättivät toisen hevoslajin harrastajia sosiaalisessa mediassa ja yrittävät puhdistautua ulkopuolisesta paineesta osoittamalla, miten muissa hevoslajeissa eläintä kohdellaan huonosti.

Eri hevoslajeissa käytetään uskomaton määrä energiaa myös lajin sisäiseen paskanheittoon tavalla, joka saa hevosenlannan tuntumaan puhtoiselta tuotteelta.

Kaikki tämä antaa energiaa hevoslajeja ja hevoslajien harrastajia koskeville epäluuloille. Ihminen törmää jatkuvasti sekä aiheellisiin että aiheettomiin ärsykkeisiin hevosten huonosta kohtelusta. Niiden erottaminen toisistaan on lajeja ja hevosia tuntemattomille ihmisille mahdotonta.

Kun hevosihmiset vielä näyttävät kohtelevan toisiaan brutaalisti, syntyy helposti kuva ihmisen alalajista, joka tarpeeksi kauan toisia sätittyään ja syljettyään siirtyy kohtelemaan hevosta ainakin yhtä kurjasti.

Kaiken takana on adrenaliini.

Adrenaliini koukuttaa, sen tietää jokainen urheilua harrastava ihminen. Valitettavasti adrenaliini koukuttaa myös silloin, kun verkko muuttuu vihan punttisaliksi. Adrenaliini auttaa jaksamaan myös silloin, kun ihminen syytää silmitöntä raivoa ja paikkaansa pitämättömiä väitteitä verkossa vaikka aamuun asti. Jaksamisen jälkeen tulee tyhjä olo, johon auttaa vain uusi adrenaliinipiikki. Kännikierre on valmis.

Ei ole olemassa sellaista asiaa kuin läppä tai sellaista asiaa kuin pukuhuonepuhe. Jokainen toisesta ihmisestä tai eläinten kohtelusta sanottu ja kirjoitettu asia on tehtynä tekona ikuisesti olemassa.

Ihmisen vastuu eläimistä on olemassa myös siinä, että todellisista ongelmista puhutaan eikä valheita ja puolitotuuksia viljellä. Kyse on myös ihmisen vastuusta toisia ihmisiä kohtaan.

Miksi kirjoittaa aiheesta setämäisesti sormeaan heristäen?

Siksi, että nykyinen tilanne uhkaa koko hevostaloutta. Se uhkaa jokaisen lapsen ja nuoren harrastamismahdollisuuksia ja jokaisen hevosen mahdollisuutta elää oikein ymmärrettyä hevosen elämää.

Adrenaliini on ensimmäinen hormoni, jonka ihminen oppi tuntemaan. Tämä tapahtui Puolassa vuonna 1895. Nyt meidän pitäisi vielä oppia elämään sen kanssa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi