Tämän lehden lähdettyä painoon siirtyy Hevosurheilun päätoimittajuuden paino omilta harteiltani Sinulle. Onneksi olkoon, uusi tehtäväsi on yksi Suomen mielenkiintoisimpia ja sen parhaat hetket ovat hevossielun omaavalle ihmiselle todella upeita elämänkokemuksia.

Saat rinnallesi työskentelemään erinomaisen toimituksen ja avustajakunnan. Tämä työyhteisö koostuu ihmisistä, jotka haluavat kehittyä omassa tekemisessään.

Vaikka painomusteen paperille levittäminen ei ole Suomessa tänä päivänä kovin kummoinen bisnes, on tuo joukko saanut ahkeruudellaan ja omistautumisellaan käännettyä yhtiön talouden sellaiseksi, että pääsette nyt rakentamaan tulevaisuutta. Uusiakin tekijöitä tulet tarvitsemaan ja toivon, että kirjottamisesta ja kuvaamisesta kiinnostuneet ihmiset ovat myös sinuun yhteydessä.

Olemme myös tehneet töitä sen eteen että Hevosurheilu olisi hyvä paikka työharjoittelijoille. On ollut ilo nähdä, miten harjoitteluissa olleista ihmisistä on tullut osa lehden vakituista tekijäkaartia.

Päätoimittajan työn ilot tiedät ja tunnet entuudestaan. Itselleni suurin ilo on ollut nähdä ihmisten kehittyvän työssään. Kirjoittaja, joka on muutamassa vuodessa kehittänyt itseään pienten juttujen tekijästä aukeaman hevosesittelyn tai henkilökuvan kirjoittajaksi ja vieläpä kuvaa juttunsa itse, on tämän työn suurimpia onnistumisia. Sellaisen kehityksen takana on tapaamisia, puhelinkeskusteluja ja vinkkejä siitä, mistä kaikkialta alan opintoja voi hankkia. Tämä vaatii aikaa, muista varata sitä kalenteriisi riittämiin.

Tiedät entuudestaan sen, että päätoimittajan ammatissa asiat henkilöityvät niin hyvässä kuin pahassa. Sanomalehdistön toimintaympäristön ja lehdistön jakelun muutokset eivät ole olleet helppoja eikä helpompaa tulevaisuutta ole luvassa. Joudut ottamaan nimellesi, kasvoillesi ja kontollesi monia muutoksia, joiden tekeminen on vaikeaa ja jopa vastenmielistä. Ne on kuitenkin tehtävä, että lehti on lukijoilleen olemassa myös tulevaisuudessa. Niistä Sinua tullaan kiroamaan katkerasti ja karkeasti.

Olen erityisen iloinen kahdesta asiasta. Olet lehdentekemisen ja journalismin koulutettu ammattilainen. Tuota näkemystä tarvitaan raviurheilun ja ratsastuksen piirissä. Ymmärrät ettei Hevosurheilu ole järjestölehti, jota tehdään sanelusta.

Olet valmis kiertämään maata ja maailmaa, tapaamaan ihmisiä. Yhtäkään tämän alan tehtävää ei voi hoitaa menestyksellä ellei perehdy ihmisten arkeen ja ole mukana heidän kanssaan etsimässä ratkaisuja.

Hyvää matkaa Stiina, olen omalla matkallani saanut tavata suuren joukon oman elämäni hienompia ihmisiä.

Jussi Lähde, päätoimittaja

Stiina Ikonen aloittaa Hevosurheilun päätoimittajana 16.1.2017.