Vaihtuneen vuoden ensimmäinen päivä piti sisällään kaksi historiankirjoihin jäävää merkkipaalua: nelosoluen saapumisen lähikauppoihin ja Magic Mondayn ensiesiintymisen raviradoilla. Kaustinen ja Kouvola korkkasivat pään auki uudelta peli- ja urheilutapahtumalta, ja alku oli numeroiden valossa ansiokas. Toto65:n kokonaisvaihto ylitti 276 000 euroa ja molempien ratojen yleisömäärät lähentelivät tuhatta. Ei lainkaan hullumpi suoritus.

Myös osanottajien keskuudessa konsepti vaikutti toimivalta. Kouvolan varikkoalueella tehdyn pikagallupin perusteella kaksien ravien tiukka aikataulutus oli ohjastajien mielestä jopa tavallista leppoisampi.

Vuoden ensimmäinen päivä on yleensä yleisötapahtumille kaksijakoinen. Joko joulunpyhien ja vuodenvaihteen päätteeksi ollaan virtaa täynnä ja innokkaita osallistumaan, tai sitten niin vailla lepoa, että kotisohva päihittää mennen tullen ulkomaailman houkutukset. Molemmat radat olivat satsanneet paikan päälle lähteneisiin, Kouvolassa esimerkiksi järjestettiin näyttävä valoshow.

Miten kestävää laatua Magic Mondayn taika sitten on, se käy ilmi lopputalven aikana tavallisina maanantai-iltoina, kun uutuudenviehätys on karissut ja jackpotit eivät ole mukana pönkittämässä vaihtoja. Nyt jaossa olleella 50 000 euron bonuksella oli varmasti oma vaikutuksensa loppulukuihin. Välitilinpäätös tilanteesta saadaan 26. maaliskuuta, jolloin Magic Mondayt jäävät kesän mittaiselle tauolle.

Ennakkoon on spekuloitu sitäkin, miten käy Vermon keskiviikkoisille Toto65-vaihdoille ja hevosmäärille, kun jo maanantaisin on jaossa aimo tukku palkintorahoja. Vermo on uudessa kilpailutilanteessa päättänyt korottaa ykköspalkintoja, jotta rata onnistuu yhä saamaan kasaan tasokkaat lähdöt. Kokonaispalkintopotissa on jaossa viime vuoteen verrattuna 6 000 euroa enemmän per keskiviikko. Nopea reagointi olikin tässä kohtaa välttämätöntä.

Uuden konseptin tuloksia tietysti mitataan pitkässä juoksussa, mutta asteikolla yhdestä viiteen maanantain avaukselle voisi antaa arvosanan neljä. TotoTV:n anti vaikuttaa muutoin ihan näppärältä, mutta radalla se aiheutti ripeää veivausta ovista sisään ja ulos, jos mieli nähdä radan tapahtumien lisäksi katsauksen tallialueelta. Magic Monday -radoilla soisi olevan isot screenit, jotta studiota voisi kuunnella ulkona, mutta satsaus on ymmärrettävästi liian tyyris.

Pieni mutta silti mietittävä seikka on Magic Mondayn virallinen lyhenne. MM ei oikein käy laatuun vahvan maailmanmestaruus-leimansa vuoksi, eikä esimerkiksi MaMo anna konseptista toivottavaa fiilistä.