Tämän lehden pääuutinen kertoo Suomen Hippoksen hallituksen tekemistä ravitalouden kannalta äärimmäisen merkittävistä päätöksistä. Päätöksillä on aina tekijänsä.
Suomen Hippoksen hallituksen puheenjohtajaksi pyrkii kolme henkilöä. Antti Lehtisalo, Pekka Kairtamo ja Mika Lintilä ovat kokeneita henkilöitä, joilla on jokaisella ollut paljon annettavaa suomalaisen raviurheilun kehittämiseen. Koska kaikki puheenjohtajaehdokkaat ovat miehiä, esitän toiveeni käyttäen vanhaa puheenpartta. Toivottavasti Suomen Hippos toteuttaa ravialan puhemiehiksi pyrkivien julkisen keskustelun kevään aikana jonkin ravitapahtuman yhteydessä.
Suuren keskusjärjestön hallituksessa toimiminen voi olla hetkin epäkiitollista työtä. Monasti hallitukselta tivataan pitkäjänteisyyttä vaativiin asioihin ratkaisuja hyvinkin lyhytjänteisesti. Hallituksen jäsenet törmäävät monesti varmana pidettyihin tietoihin, jotka lähemmässä tarkastelussa osoittautuvat joko totuuden sirpaleiksi tai huhupuheeksi.
Hallituksen jäsenten rooli on moninainen. Omaa näkemystä tulee olla, mutta oma näkemys ei saa kahlita liiaksi koko toimialan etuja ajettaessa. Hippoksen hallituksen jäsenyys kiinnostaa, ehdokkaita kolmelle vapautuvalle tuolille on peräti kahdeksan. Tämä on erinomainen merkki, kun moni suurikin järjestö potee nykyään pulaa ihmisistä jotka ovat valmiita kokonaisvaltaiseen vastuunkantoon.
Peliyhtiöratkaisu muuttaa Hippoksen ja sen hallituksen toimintaympäristöä merkittävästi. Kun ravipelien tuotosta nauttivat vuoden 2017 alusta raviurheilun lisäksi myös nykyisen Veikkauksen ja RAY:n edunsaajat, on lajilla todellinen iskun paikka markkinoida lajia kyseisille tahoille.
Nämä edunsaajatahot ja niiden valtaisa järjestövoima on saatava ymmärtämään raviurheilun luonne ja lajin aikaansaama yhteiskunnallinen hyvä. Tässä työssä keskusjärjestön hallituksen jäsenten soisi olevan jatkossa mukana. Toivottavasti ajan myötä Suomen Hippoksen hallituksen jäsenten joukosta löytyisi tähän ja muihin tärkeisiin tehtäviin puhemiesten lisäksi myös puhenaisia.
Keskiviikkona 13.4. julkaistussa Hevosurheilu-lehdessä Mika Lintilä pohdiskeli kriittisesti Hippoksen hallituksen onnistumista asioiden viestinnässä järjestön valtuuskuntaa kohtaan. Jokainen järjestö on kohdannut saman ongelman, teknologia on luonut illuusion siitä, että on olemassa tiedon piippuhylly, jossa kaikki tieto on valmiina silmänräpäyksessä. Tiedon tuottamiseen, käsittelyyn ja jakamiseen tarvitaan kuitenkin edelleen työvoimaa.