Raviurheilun meriitit olivat jälleen kerran puntarissa, kun valinnat vuoden parhaista julkistettiin lauantaina. Kaikki kunnia valituille, mutta muutamassa kategoriassa kärki olisi voitu hyvin asettaa toisinkin. Nyt Midnight Hourin vertaansa vailla ollut vuosi jäi turhan nuukalle huomiolle. Vuoden vanhemmaksi lämminveriseksi nimeäminen oli käytännössä lohdutuspalkinto, sillä Åby Stora Prisin ja St Michelin historiallisten voittojen myötä ruuna olisi ansainnut laajemman huomion. Vuoden komeetan arvonimi olisi pelastanut paljon, mutta tällä kertaa kategoria loisti poissaolollaan.

Vuoden hevosenomistajan tittelin olisi suonut tällä kertaa Ilos Oy:n Veijo Kumpulaiselle, jonka hevosilla oli vähemmän startteja, enemmän voittoja ja enemmän rahaa kuin nyt ykköseksi rankatulla Heikki Korhosella.

Ilman epäilyksiä kohdalleen osui huipputamma Venicen nimen kirjoittaminen Tähtien talliin, johon on valittu yhteensä 21 hevosta. Tässä raviurheilu on Suomessa muita urheilulajeja notkeampi, sillä Venice ehti olla eläkkeellä juoksu-uraltaan vain 79 päivää, kun Tähtien talli kutsui. Suomen urheilun kunniagalleriaan, Hall Of Fameen, korotettiin viime viikolla olympiavoittaja Pekka Vasala, mutta vasta yli 40 vuoden kuluttua juoksu-uran päättymisestä.

Veniceä olisi mielellään ihastellut urheilu- ja messukeskuksen estradilla, kuten Isla J Bravea ja Saran Salamaa vuoroillaan, mutta kipakka tamma olisi saattanut jättää kavionjälkensä muuallekin kuin juhlatilan punaiselle matolle.

Raviurheilevan Suomen mielestä eivät torstaisen Urheilugaalankaan kaikki valinnat osuneet välttämättä aivan nappiin. Timo Nurmoksen kriteriumvoitto kasvattamallaan, omistamallaan ja valmentamallaan Villiamilla oli ehdolla vuoden 2017 sykähdyttävimmäksi urheiluteoksi, mutta joutui taipumaan kategoriansa viimeiseksi häviten muun muassa e-urheilun Dota2-pelin MM-kisavoitolle. Victory Bonsain osaomistaja Iivo Niskasen kakkossija samassa luokassa sekä Vuoden urheilijan titteli toivat sentään pienoista lohtua.

Ravigaalan ehdoton kliimaksi oli Markku Niemisen huomioiminen raviurheilijan kultaisella ansiomerkillä, joka on säilyttänyt arvonsa etenkin siitä syystä, että sen myöntämisperusteet ovat erittäin tiukat. Jorma Kontio, Pekka Korpi, Pentti Savolainen, Tuomo Mäkelä, Martti Keskinen ja Markku Nieminen ovat kuusikko, joka pitää riman myös jatkossa korkealla ansiomerkin saajille.