Heti joulupyhien jälkeen se alkaa. Uudenvuodenpäivänä ajettavan Magic Mondayn lähtölistat valmistuvat ja ohjelmasivut, vihjeet ja tallikommentit sijoitetaan pikavauhdilla painoon menevään 7 oikein -lehteen, joka on myös historiallisen ensimmäisen Magic Monday -kierroksen järjestävien Kaustisen ja Kouvolan käsiohjelma. Sen jälkeen alkaa ensi-illan odotus.

Maanantaisin kahdella radalla eri puolella Suomea ajetaan molemmissa kuusi lähtöä. Pääpeli on Toto65, jossa molemmilta radoilta on vuorotellen kolme kohdelähtöä. Ensimmäinen starttaa kello 19.20, ja lähtöväli on 12 minuuttia. Näin Magic Mondayn viimeinen Toto65-kohde on maalissa jo 20.23, jos kaikki menee nuotituksen mukaan.

Malli on suomalainen sovellus Ruotsin keskiviikon Xpress-raveista, joita ajetaan kesäkauden ulkopuolella. Normaalisti toisella radalla on yhdeksän ja aikaisemmin yksin V86-ravit järjestäneessä Solvallassa kymmenen lähtöä. Pääpeli on V86, jonka vaihto nousi merkittävästi, kun Xpress alkoi 26. helmikuuta vuonna 2014. Myös säännöllisesti V86:een osallistuvien pelaajien määrä kasvoi vajaalla 20 prosentilla. Heitä miellytti etenkin aikataulu, että puolessatoista tunnissa näkee kaikki V86-kohteet.

Magic Mondayssa on siis paljon hyvää sekä pelaavan yleisön että pelikohteiden taustavoimien kannalta. Palkinnot ovat normaaleihin iltaraveihin verrattuna selvästi suuremmat, sillä kuuden lähdön ravien kokonaispalkintosumma on 19800 euroa. Merkittävää on myös se, että jatkossa maanantaisin karsitaan hyväpalkintoisiin Toto76-finaaleihin. Turussa 3. helmikuuta ajettaviin finaaliraveihin on MM-kohteina 15 karsintalähtöä, ja kuukautta myöhemmin Joensuussa järjestettävälle finaalikierrokselle karsitaan 12 lähdössä.

Pelivaihdot riippuvat kohdelähtöjen tasosta, mutta ennen kaikkea hevosmäärästä. Kun Magic Monday ajetaan kahdella radalla, 12 hevosen ryhmälähtöjen täyttyminen on huomattavasti todennäköisempää. Pelikohteet ovat myös mielenkiintoisempia, ja hevoset niissä vaihtuvat viikoittain väkisinkin, sillä seuraavalla kerralla järjestämisvuorossa ovat taas toiset radat.

Magic Monday on, kuten Ruotsin serkkunsa, TV-tuote, jonka menestys riippuu paljolti sen toteutuksesta. Live-lähetyksessä tulee olla paljon suoraa kuvaa lämmityksistä ja ennen pääpelin alkua tallennettuna kooste niistä. Lisäksi tarvitaan viime hetken kommentteja avainhevosista, mihin ei riitä pelkkä juontaja ja kommentaattori Pasilan studiossa.

Vaikka uuden tuotteen pitää palvella vanhoja ravipelaajia, sen tulisi houkutella myös uusia. Siihen Magic Monday antaa erinomaisen alustan, sillä urheiluvedonlyönnissä kotimaan tarjonta on viikon alussa pienimmillään. Kun ravien pelikattauksessa on maanantaisin vedonlyönnin puolella Päivän Pari ja todennäköisesti tarjontaa myös kiinteillä kertoimilla, täkyjä on ainakin vedessä.

Magic Monday on, kuten Ruotsin serkkunsa, TV-tuote, jonka menestys riippuu paljolti sentoteutuksesta.