Suomalaisessa raviurheilussa on edessä useamman merkittävän keskustelun paikka. Aiheet eivät tule loppumaan kesken. Keskusjärjestön sääntöjen uudistamisen osalta mielipiteitä on vaihdettu pitkään, esityksiäkin on käsitelty.

Kuluvan vuoden aikana tulee saada selkoa myös siihen, miten uuden peliyhtiön aikana raviurheilulle tuleva tuotto jaetaan mahdollisimman kannustavasti ja oikeudenmukaisesti. Entäpä Suomen Hippoksen rooli tulevaisuudessa? Hyviä ja tärkeitä aiheita, joista on syytä keskustella ajan kanssa ja mahdollisimman avoimesti.

Hevosurheilun toimituksen piirissä pohdimme omaa onnistumistamme erilaisten raviurheilua koskevien päätösten alla. Tavoitteenamme on toimia avoimen ja julkisen keskustelun puolesta. Tällä sivulla viikoittain julkaistava Näkökulma-palsta on pääasiallinen työkalu, joka meillä on tarjota julkista keskustelua käyville tahoille.

Näkökulma-palstalla julkaisemme niin yksityishenkilöiden kuin alan yhteisöjen näkemyksiä. Kirjoituksen julkaiseminen ei ole lehden kannanotto esitetyn näkemyksen puolesta. Se on lehden kannanotto julkisen keskustelun puolesta.

Viimeisten vuosien aikana vain muutama yksittäinen kirjoitus on jäänyt julkaisematta. Myös mielipidekirjoitusten osalta esitettyjen faktojen tulee olla paikkaansa pitäviä. Toisia henkilöitä loukkaavia ja solvaavia kirjoituksia lehdessä ei julkaista. Toimituksen omissa toimissa syytä myös itsekritiikkiin, aina omat standardimme eivät ole täysin pitäneet.

Aloittaessani nuorena miehenä lehtimiesuraani sain kokeneelta herrasmieheltä hyvän ohjeen. ”Maailmassa ei ole järjen sanaa, jota ei voisi sanoa kohteliaasti.”

Odotan suurella mielenkiinnolla Suomen Hippoksen piirissä kuluvan vuoden aikana käytäviä keskusteluja. Suomen Hippoksen hallituksen varapuheenjohtaja Kari Eriksson avasi viime perjantain 15.4. Näkökulma-palstalla keskustelua keskusjärjestön hallituksen puheenjohtajan ja jäsenten valinnasta. Aiheesta olisi kiinnostavaa lukea muitakin mielipiteitä.

Ei mielipiteen aina tarvitse olla Näkökulma-palstan mittainen. Tiivistetympikin kelpaa.

Lukijan kynä –palstaa on kaivattu kovasti niin lukijoiden kuin meidän lehden tekijöiden toimesta. Julkaisemme mielipidekirjoituksia mielellämme, mutta olemme huomanneet saman ilmiön kuin monien muidenkin julkaisujen tekijät. Sosiaalinen media vastaa monesti samaan tarpeeseen, johon mielipidepalstat aikoinaan.

Lukijan kynä –kirjoitukset käsittelevät parhaimmillaan yhtä asiaa. Mikäli kirjoitus esittelee ongelman, olisi aina mukavaa, että mukana olisi myös ratkaisuehdotus.