Esa Holopaisen raviohjastajien Suomen mestariksi kiidättänyt Callela Lincoln nousee Vermon Toto65-kierroksen avainhevoseksi.

Monen menestyshevosen taustalta tutun Heikki Korhosen omistama ja valmentama ori starttaa keskiviikon seitsemännessä lähdössä, neljännessä Toto65-kohteessa, radalta neljä. Tällä kertaa rattailla istuu Santtu Raitala.

Neljänneksen kaikista uran tähänastisista starteistaan voittanut ja joka toisessa lähdössä kolmen parhaan joukkoon sijoittunut Callela Lincoln lähtee tulevaan kisaan ennakkosuosikkina, sillä toissa viikonlopun huima loppukiri oli vahva näyttö sen nykykunnosta.

”Mielestäni se jatkaa samassa kunnossa. Se on hyvin virkeän ja innokkaan oloinen. Se menee suorassa, mitään ulkoisia vaivoja ei ole ja ravikin sujuu hyvin”, Korhonen raportoi. ”Se oli kyllä polkenut kavionrajaan pienen loven. Ajoin hevosella hiitin sunnuntaina, eikä se ainakaan siinä ontunut lainkaan. En usko sen häiritsevän sitä. Hevonen on hyvässä vireessä, ja kengätkin on nyt naulattu paremmin.”

Kenkien irtoamisesta ei siis pitäisi olla pelkoa tällä viikolla, vaikka näin kävi viime startissa. Silloin kenkä irtosi kesken kisan, mikä luonnollisesti vaikutti hevosen kilpailusuoritukseen.

”Edellisenä päivänä oli vaihdettu naulat, mutta en tiedä, missä hevonen oli rymynnyt, kun kenkä irtosi”, Korhonen päivittelee. ”Se irtosi viimeisessä kurvissa. Naulat olivat vain menneet poikki.”

Callela Lincoln on kovasukuinen hevonen, jonka menestyneitä sisaruksia ovat esimerkiksi Callela Ladyboss, Callela Lisbeth sekä vuoden 2016 kriteriumvoittaja Callela Leonard. Toki sisarusten emän Louise Småbon muutkin jälkeläiset ovat pärjänneet mainiosti. Samaa Korhonen odottaa Callela Lincolnilta.

”Se oli vähän myöhäinen hevonen. Sillä oli kasvu kesken, niin tuli vähän liikaa yritettyä ikäluokkalähtöihin, kun hevonen ei ollut vielä valmis. Nyt se on nostanut syksyn ja talven aikana kovasti päätään. Se on mielestäni noussut nyt tasolleen. En tiedä, kuinka ison tilin se tulee juoksemaan, mutta se on tosi hyvä hevonen. Olen sanonut, että se pystyy kesällä menemään hyvissä olosuhteissa kahtatoista täyden matkan. Siitä kehittyy oikein hyvä kilpahevonen.”

Keskiviikon tehtävään valmentaja lähtee luottavaisena, vaikka vastuksen hän näkee selvästi tasokkaampana kuin edellisessä startissa Tampereella.

”Totossa sen pitäisi olla, mutta aika vähän seuraan muita hevosia. Lähtö näytti kuitenkin kovatasoisemmalta kuin viime kisa. Nyt on eturivikin, niin saa varmaan paremman juoksupaikan, ei jää ihan niin kauas heti kiihdytyksessä.”

Callela Lincoln on saanut esityksillään monesti hymyn Korhosen huulille, mutta usein niin käy myös kotona treenatessa.

”Sillä on erittäin hieno luonne. Callela Lincoln on oikein minun mieleeni. Vähän se on orimainen, mutta niinhän poikien pitää vähän hirnua, kun tulee tallipaikalle. Se tykkää juosta, mutta ei paina päälle, eikä riehu.”

Toto-kohteisiin

Juttua muokattu 25.1. klo 12.59: Callela Lincolnin kenkä irtosi viime kisassa Tampereella, ei toissa kisassa Lahdessa.