”Sitä se kyllä on. Parhaimmillaan ollessaan sen kärryillä saa hyvät kyydit”, valmentaja Miika Tenhunen luonnehtii.

Draken on näyttänyt lennokkaita otteitaan jo pitkään. Tenhusen mukaan meno on maistunut erityisen hyvältä viime marraskuusta lähtien, jolloin hevonen palasi radoille lähes kolmen kuukauden mittaiselta tauolta. Yhdeksään viime kilpailuunsa se on voittanut neljästi. Kakkossijoja on kaksi ja kolmossijoja saman verran.

”Hevonen on tauon jälkeen ollut joka startissaan hyvä. Yhtään huonoa juoksua se ei ole tehnyt. Kunto on ollut kohdallaan. Kun juoksupää on kultainen, se pystyy kuolemanpaikaltakin puristamaan, haluaa voittaa ja mennä siitä viimeisestäkin hevosesta ohi. Se on voittanut tänä vuonna monta starttia johtavan rinnalta. Aina ei ole tehnyt isoa eroa kavereihin ja näyttää, että voitto on tiukka, mutta kyllä se on aika varma niissä ollut.”

10-vuotias suomenhevosruuna esiintyy seuraavaksi Teivon Toto75-kierroksen viidennessä kohteessa. Siinä ottaa toisistaan mittaa 12 enintään 85 000 euroa tienannutta kylmäveristä. Draken starttaa 2100 metrin ryhmäajoon radalta viisi ja saa vierelleen kuudennelle radalle H.V. Tuurin. Kaksikko selvitteli paremmuusjärjestystään viimeksi Joensuun 75-kierroksella maaliskuun alkupuolella. Silloin H.V. Tuuri oli vahvempi. Draken sijoittui kakkoseksi.

”Drakenin otteissa näkyi Linnunlahdella lyhyt starttiväli. Hevonen juoksi keskiviikkona Vermossa kovan voittostartin kuolemanpaikalta, jonka päälle vielä pitkä kuljetus takaisin kotiin. Hyvän juoksun se silti puristi”, Tenhunen kertaa.

Drakenin arpaonni lähtöpaikan suhteen on kolmessa viime startissa osunut takariviin. Nyt hevonen pääsee käyttämään hyväkseen lähtönopeuttaan. Kärryillä taktisista siirroista vastaa Santtu Raitala.

”Drakenilla voi ajaa niin monella tapaa, kun näkee, miten kaverit lähtevät matkaan, ja miten juoksunkulku alkaa muotoutua. Haluaako kokeilla satsata keulaan tai ajaa matkalla eteenpäin, se puoli jätetään Santun harteille. Eturivistä pääsee heti alkumatkasta lähelle kärkeä. Kesäkeleillä vauhti alkaa nousta, joten takaa tuleminen vaikeutuu entisestään.”

Tenhusen mukaan Teivossa ei ole vielä kenkien riisumisen aika.

”Katsotaan sitten kesemmällä. Hokit tietysti päästään riisumaan. Tämä on vähän ahdasliikkeinen hevonen, joten se tuo mielestäni lisää vauhtia ja helpotusta menemiseen. Pitäisi olla ihan positiivinen asia.”

Valmistautuminen Teivon koitokseen on sujunut Tuusniemellä normaalisti.

”Maanantaina ajettiin vähän reippaampaa ja käydään vielä pieni pätkä viimeistelemässä ennen lauantaita. Yritetään pitää ruuna hyvällä mielellä ja jalat terveenä. Ei mitään sen kummallisempaa.”

Viekö voiton Draken, H.V. Tuuri vai mahdollisesti kilpailukauden avaava kuningatarkisan kolmonen Aurotar?

Totokohteisiin

Lisää teemasta: Pelivihjeet