Kartier on haastanut väkevästi kahdessa viime kilpailussaan voittovireisen Morisonin ja tehnyt kakkossijoillaan vakuuttavaa nousua avoimiin sarjoihin. Kaksikko kohtaa jälleen toisensa lauantaina Porin 75-kierroksen kuudennessa kohteessa, jossa tavoitellaan myös Kavioliigan osakilpailupisteitä.

”Tosi tyytyväinen olen ollut hevosen viimeaikaisiin suorituksiin. Pari viikkoa sitten Vermossa, Kavioliiga-debyytissään, Kartier pystyi jättämään taakseen hyviä hevosia. Tappio tuli vain Morisonille, jonka voittaminen ei ole ihan yksinkertaista. Morison on hyvässä kunnossa, on sitkeä ja tulee minkälaisella juoksulla tahansa, joten se on hankalasti lyötävissä”, Kartieria valmentava ja ohjastava Heikki Mikkonen sanoo.

Hieman yli 88 000 euroa urallaan tienanneelle 11-vuotiaalle Kartierille löytyisi voittosummansa perusteella vielä omiakin rahasarjoja, mutta ori on jo lupaavasti näyttänyt kyydin riittävän myös avoimella tasolla.

”Se olisi varmasti kykyjensä perusteella kolkutellut avoimia sarjoja jo pari vuotta aikaisemmin ilman jalkavaivojen tuomia takapakkeja. Nyt hevonen on saanut olla terveenä vuoden päivät, joten terveystilanne on sallinut kokeilla rahkeita Kavioliigassa.”

Kavioliigassa on vuorossa Porin osakisan jälkeen rahakas Grand Prix, joka ajetaan Teivossa kuun viimeisenä lauantaina. Ennen Porin osakilpailua Kartier löytyy sarjapisteissä sijalta 18. Pisteitä on kasassa saman verran. 12 parhaan joukkoon on matkaa kuusi pistettä. Mikkosen mukaan Kavioliigan myötä hevonen saa jo talvella rutiinia kovatasoisista starteista kesää silmällä pitäen.

Pohjois-Savossa ravitallia pyörittävä Heikki sanoo pitävänsä avoimen tason starteissa Kartierin kanssa maltin mukana.

”Olen antanut hevoselle näissä kovemmissa lähdöissä hyviä juoksuja ja yrittänyt sillä tavalla ajaa sitä sisään tälle tasolle. Porissakin siihen ensisijaisesti pyritään. Ykkösradalta saa varmasti suojaisan juoksun lähellä kärkeä. Jos juoksu onnistuu ja saadaan tilat, niin lopussa sitten koitetaan.”

Kilometrejä Juankoskelta kisapaikalle Poriin kertyy lähes 500.

”Me pojat olemme tottuneet matkustamaan pitkiä matkoja, se ei ole ongelma. Täältä on vähän pitkä matka joka puolelle. Hevonen ottaa automatkat hyvin.”

Mukana kisareissussa on myös Toto75-3:ssa juokseva Hipsun Poju.

”Ei Hipsun Poju ole mukana pelkästään matkakaverina. Silläkin olisi mahdollisuudet pärjätä. Hevonen otti viimeksi Oulussa lähtölaukan, ja sitä edellisessä startissa Teivossa sillä jäi paljon voimia käyttämättä. Olisi saattanut pystyä sen lähdön jopa voittamaan. Jos hevonen lähtee Porissa voltin neloselta ravia, niin kyllä sekin on mahdollinen menestyjä siihen lähtöön.”

Totokohteisiin

Lisää teemasta: Pelivihjeet