Keskiviikon Toto86-peli ratkotaan Lindesbergin radalla Fornabodassa, parisataa kilometriä Tukholmasta länteen. Daniel Redénin huipputamma Double Exposure on illan seuratuin hevonen.

Yli kahdeksan miljoonaa kruunua tienannut jenkkitamma juoksee vasta vuoden kolmannen kilpailunsa mailin matkalla ajettavassa Bergslagsloppetissa. Diamanten, Esprit Sisu, Timo Nurmoksen Global Undecided ja Katja Melkon Mr Golden Quick ovat kovia vastustajia. Double Exposure on hyvä varmaehdokas 86-pelin neloskohteessa. Viimeksi Solvallassa se sijoittui kolmanneksi Stoelitenissä, edellä vain Billie de Montfort ja Hevin Boko.

”Double Exposure meni oikein hyvin Elitloppet-viikonloppuna. Loppua tultiin niin kovaa, että oli mahdoton ottaa kiinni kärkihevosia. Tamma on treenannut hyvin sen jälkeen, ja olemme ajaneet vähän reippaammin. Sen pitäisi alkaa olla kunnossa. Suunnitelma on, että se siirtyy siitostammaksi, mutta kilpailee vielä tämän kesän. Lindesbergin jälkeen suunnitelmissa on ajaa joku suurempi lähtö, ehkä Årjäng, Hugo Åbergs on myös mahdollinen. Samoilla varustuksilla jatketaan, jenkkikärryt, ilman kaikkia kenkiä ja vetolaput”, Redén kertoi.

Redénillä on hyvä voittosauma myös Toto86-pelin avauskohteessa. Ottens Hero on voittanut puolet 10 kilpailustaan. ”Ottens Hero ei ollut parhaimmillaan viimeksi. Meillä oli silloin tallissa muutamia hevosia kipeinä. Ottens Hero sai ottaa hetken rauhallisesti, mutta on taas treenannut ihan hyvin. En usko, että voltin vitosrata on ongelma, hevonen on varmanoloinen. Se tekee yleensä aina hyvän juoksun”, Redén kertoi.

Montélähtö juostaan Toto86-pelin kolmoskohteena. Jennifer Perssonin ohjastama The Big Bang on voittanut urallaan kahdeksan kertaa, kaikki montélähdöissä. Kesäkuun alussa ruuna paineli Mantorpissa voittotuloksen 12,4a/1640m.

”Tuntuu varmaan vähän erikoiselta sanoa, mutta kun The Big Bang oli 2-vuotias, niin tiesin, että siitä tulee hyvä montéhevonen. Ajoimme viimeksi pitkästä aikaa ilman kenkiä, ja se toi vielä yhden pienen vaihteen lisää”, valmentaja-omistaja Tommy Engberg sanoi ATG:n haastattelussa.

Suomalaisten omistamia hevosia nähdään myös Lindesbergissä. Lars Ingman Oy Ab:n Lord de Veluwe ja Horsepointin Peter Piper kohtaavat illan avauslähdössä. Lukaku di Quattro ja Bag’s Simoni starttaavat Heiskanen-Halme -kaksikolta. Dimitri Schwartzin Adorable Princess ja Roni Paldanin Hoho Haha Sisu nähdään 86-kohteissa.

Lindesbergin Toto86-kierros käynnistyy klo 20.20 Suomen aikaa.

Tästä toto-kohteisiin

 

Lisää teemasta: Pelivihjeet