Magic Mondayta isännöivät tulevana maanantaina Kuopion Sorsasalo ja Turun Metsämäki. Puolet Toto65-kohteista on kylmäverilähtöjä. Kuopiossa Toto65:n viidennessä kohteessa 2100 metrin matkalle päästetään auton takaa 12 hevosta. Numerolla 5 starttaa mukavaan menoon loppuvuonna yltynyt Paakkarin Into.

Jyrki Hyyryläisen valmentama 10-vuotias ruuna esiintyi viimeksi voitokkaasti Vermon lauantairaveissa ja lukeutuu myös maanantain T65-pelissä yhdeksi avainhevosista. Hyyryläinen ennakoi hevosen mahdollisuuksia varsin maltillisesti. Toiveissa on hyvä selkäjuoksu.

”Lähtöpaikka sopii, ja hevonen on kunnossa. Uskoisin, että se pystyy lähdössään pärjäämään. Näkisin, että keulapaikkaa ei lähdetä erityisesti tavoittelemaan, eikä se välttämättä ole siinä sakissa tälle hevoselle paras juoksupaikka. Kuskista (Pertti Puikkonen) kuitenkin riippuu, mistä ajetaan. Ilman laukkoja Paakkarin Into on tasainen puurtaja. Hevonen pystyy kehittämään selkäjuoksun päätteeksi vielä loppukirin, jos voimia on jäljellä”, Hyyryläinen tuumailee.

”Paakkarin Into ei ole erityisen tarkka juoksun kulusta. Ykkössijoja on tullut niin keulasta kuin selkäjuoksullakin. Se on kuitenkin vahvakätisen miehen ajettava. Jos vauhti on selässä varsin hidasta, hevonen voi painaa ohjille aika tavalla.”

Paakkarin Intolla on aiemmin ollut laukka herkällä. Valmentajan mukaan se mahdollisuus on edelleen, vaikka viimeiset viisi starttia on menty ilman laukkamerkintää.

”Aika tarkalla hevosen menestyminen on ollut. Ravi ei ole oikein sopinut sille aikaisemmin. Viime syyskesällä sille kuitenkin tapahtui jotain, ja hevonen sai kiinni oikeasta sävelestä. Löysimme hyvän kengityksen, mutta hevonen myös on jotenkin tajunnut, mitä radalla pitää tehdä, ja että kilpaa ei sovi mennä millä tahansa askellajilla. Etujaloissa sillä on kyllä vieläkin aika paljon painoja.”

Valmentajan mukaan Paakkarin Into ei kaipaa kisalähtöihin erityisiä viimeistelyjä.

”Hevonen on starttienkin välissä valjaissa joka toinen päivä, mutta vauhtia ei ajeta. Sunnuntaina ajan vielä kävelylenkin, jossa lasken lopussa menemään hieman kovemmin. Kilpailutahti kerran viikossa sopii hevoselle, mutta välillä jos starttiväli tulee pidemmäksi, joutuu lähtemään radalle. Täällä maaseudulla ei oikein ole paikkoja vauhtitreenille.”

Paakkarin Intolta löytyy nimensä mukaisesti intoa vaikka muille jaettavaksi.

”Kotioloissa se on hyvin helppo ja leppoisa hoidettava, mutta kärryt perässä meno on niin terävää, että ohjista saa pidellä tiukasti. Radalla valjastettaessa se keskittyy juoksuunsa ja on hyvin rauhallinen. Jopa niin rauhallinen, että voisi ajatella, onko hevonen terve. Seisoo paikoillaan kuin pukki, mutta kun laskee irti ja kuski käy kyytiin, niin on paras löytyä suora reitti radalle. Hevonen on innokas kilpailemaan”, Hyyryläinen luonnehtii suojattiaan.

Hyyryläisen tallissa Mäntyharjulla majailee Paakkarin Inton lisäksi Paakkarin Myrsky sekä Hexan Tuiskutar, joka varsoi viime kesänä orivarsan Costellosta.
”Hexan Tuiskuttaren kanssa on suunnitelmissa palata radoille ensi kesänä, jos kaikki menee niin kuin on ajateltu.”

Millaiseen kyytiin Paakkarin Into intoutuu Kuopiossa, sen näyttää Magic Monday 11.1.

Magic Monday, Toto65

Lisää teemasta: Pelivihjeet