Kuopion ravilauantain päätöskohteessa starttaava No Limit Royalty siirtyi keväällä Jarno Kauhasen valmennukseen ja on nyt juossut neljä starttia uusista käsistä. Parin voitokkaan iltaravilähdön jälkeen ruuna mittaa jälleen vauhtiaan Toto75-tasolla. Kapasiteettia ei valmentajan mukaan ruunalta puutu.

”Tämän lyhyen tuttavuuden perusteella hevosesta ei ole kuin positiivista sanottavaa. Se on komea, hyväajoinen ja -käytöksinen sekä perusluonteeltaan aktiivinen hevonen. Ruunassa on vauhtia. Kaikki sitä ajaneet kuskitkin ovat sanoneet, että se menee helposti kovaa. Eikä vauhti tunnu missään”, Kauhanen luonnehtii.

Kauhasen ja Kari Lähdekorven omistama 6-vuotias hevonen on kilpaillut urallaan 29 kertaa. Suurimman osan lähdöistään se on juossut Ruotsissa. No Limit Royalty avasi kautensa Suomen kaviourilla huhtikuun alkupuolella Jokimaan 75-kierroksella ja on sen jälkeen startannut tasaisin väliajoin.

”Paluu tauolta oli vielä tukkoinen. Luulimme, että se olisi ollut silloin herkemmässäkin kunnossa. Tampereella reilu viikko myöhemmin se paransi huomattavasti. Siellä tuli kuitenkin tehtyä pieni virhe, kun otimme hevoselta kengät pois. Kengättömyys toi paljon vauhtia lisää, mutta se astui takasten vuohisilla maahan, mistä laukka viimeisessä kurvissa varmaan johtui”, Kauhanen kertaa ja jatkaa, että parin hienoisen epäonnistumisen jälkeen seuraaviin startteihin, Lahteen ja Lappeeseen, valittiin hyvin maltillinen taktiikka.

”Lahdessa ajettiin vähän riskilläkin selissä ja ihan perusvarustuksella. Se toi hyvän tuloksen, joten Lappeessa jatkoimme siitä. Hevosessa ei ole ollut moittimista missään suhteessa nyt, kun saimme varusteet sen mieleiseksi. Varmasti se juoksee vielä ilman kenkiäkin ja menee sillä balanssilla kovaa joku päivä, mutta kengättömyys ei sovi sille vielä.”

Sorsasaloon No Limit Royalty lähtee kahden voiton putkessa. 2600 metrin ryhmäajoon hevoselle arvottiin seiskarata.

”Lähtöpaikka on vähän ulkona, mikä laskee odotuksia. Todennäköisesti selissä ajetaan ja yritetään sellaista sopivan lyhyttä loppukiriä. Tosin Kuopiossa on hankala tulla takaa. Nyt on taas ihan toisenlainen vastus kuin parissa viimeisessä iltaravilähdössä, mutta käsittääkseni hevosen pitäisi riittää 75-tasollakin. Ei se ihan ulkona Kuopion lähdössä ole, mutta ei nyt mitään kuumimpia suosikeitakaan pidä olla”, Kauhanen ennakoi.

Valmentaja-osaomistaja näkee, että No Limit Royalty on hevonen, jolle sopivat kaikki matkat ja juoksupaikat. Tulevan kesän osalta toiveissa on päästä kilpailemaan tasaiseen tahtiin ja nimenomaan 75-tasolla.

”Hevosen kilpaileminen on ollut aikaisemmin vähän katkonaista. Nyt se on nämä neljä kertaa kestänyt startata kohtuu lyhyelläkin välillä. Säännöllinen kilpaileminen on vienyt hevosta eteenpäin, ja se on ollut oikein hyvän tuntuinen.”

No Limit Royalty saa Kuopiossa vastaansa muun muassa viereltään kuutosradalta lähtevän Main Stagen ja ykkösradalta keulaan tähtäävän Quick Valdin.

Totokohteisiin

Lisää teemasta: Pelivihjeet