Valtimolaisen Eero Ovaskaisen oma kasvatti ja valmennettava Was Vegaz on palannut parrasvaloihin lähes yhdeksän kuukauden paussilta, jolloin hevosen jalkojen nivelongelmia hoidettiin. Seitsemänvuotias ori on jatkanut molemmissa kesäkuun starteissaan tuttua menestystahtiaan. Hevonen hallitsi Kajaanissa lähtöjen tapahtumia keulajuoksuilla maaliin asti.

Vaikka Kaustisen T75-tehtävä on tulevana lauantaina edellisiä startteja vaativampi, kakkosradalta viidennessä kohteessa starttaavaa Was Vegazia ei sovi unohtaa peleistä. Kolmen sakkiin suojattiaan odottaa myös Ovaskainen.

”Tauoltapaluujuoksujen vastukset ovat olleet sopivia, eivätkä startit ole keulasta olleet kovinkaan haastavia. Kaustisella on hyviä hevosia ja kovempi vastus. Olisin tyytyväinen totosijaan.”

Was Vegasin taulun perusteella totosija olisi todennäköinen. Ori on juossut uransa aikana 22 lähtöä, joista 20 startissa on sijoittunut kolmen parhaan joukkoon. Kaustisella hevonen debytoi 75-pelikohteessa.

Was Vegaz saa Nikulan mailille vastaansa muun muassa ykkösradan Feeling Classyn. Myös radalta 12 starttaava Enzo Victory on sarjoissaan vahva tekijä. Sisimpien ratojen hevosilta löytyy molemmilta kapasiteettia avata auton takaa väkevästi.

”Keulastahan sillä varmaan olisi pyrkimys ajaa, mutta saako se sitä juoksupaikkaa”, valmentaja pohtii juoksun mahdollista kulkua.

Was Vegazin starteista suurimman osan on ohjastanut Janne Räisänen, mutta Räisäsen lomaillessa ajovastuun Kaustisella ottaa Jarmo Saarela. Valmistelut ovat Ovaskaisen mukaan sujuneet hyvin, tarkoitus on tehdä yksi treeni vielä ennen starttia. Kengät pysyvät hevosen jaloissa myös Kaustisella.

”Etukaviossa on pieni halkeama ja siihen täytyy tehdä erikoiskenkä.”

Ovaskaisen kasvattaman, omistaman ja valmentaman Was Vegazin elämän alkutaival oli dramaattinen. Kuukauden ikäinen oripoika menetti emänsä.

”Salama tappoi laitumella puun alla olleen emän, mutta varsa onneksi säilyi hengissä. Keinoemo kasvatti sen. ”

Millaista tarinaa Was Vegaz kirjoittaa Festivaali-raveissa Kaustisella tulevana lauantaina?

Totokohteisiin

Lisää teemasta: Pelivihjeet