Peanuts, Next Direction ja Parvelan Retu jäävät ideasysteemissä yksin kuitille. Peanutsin kohdalla avainroolissa on kiihdytyksen onnistuminen täydellisesti.

Peanuts sai tärkeän startin alle Kouvolasta. Tuossa kisassa tamma ei vielä esittänyt parastaan, vaikka 12-vauhtinen kiri kantoi hyvin maaliin saakka. Nyt on lupa odottaa terävämpää suoritusta. Vastassa on kivikova Staro Miami, joka on sekin suorittanut tämän kauden alle kykyjensä. Peanuts pystyy ohittamaan sen kiihdytyksessä, jolloin kaksikosta se nousisi selvästi todennäköisemmäksi voittajaksi.

Next Directionin kohdalla kiihdytys on omalla tavallaan myös tärkeässä roolissa. Sen pitää päästä takarivistä mielellään vähintään keskijoukkoihin. Toisaalta olisi tärkeää, ettei Run For Royalty saisi sisäradalta pidettyä aivan ilmaiseksi kärkipaikkaa hallussaan. Näin tuskin käy ja Next Directionilla on asialliset mahdollisuudet päästä 3. tai 4. pariin ulos.

Parvelan Retu jää yksin kuitille. Jokivarren Kunkku voi toki keulapaikalta johtaa lähdöstä maaliin, mutta Parvelan Retu tuntuu yksinkertaisesti vain olevan juuri tällä hetkellä lyömätön. Kannattaa huomioida, että vaikka viimeksi Parvelan Retu joutui tiukille Jokivarren Kunkkua vastaan, niin Hannu Torvinen ajoi pääasiassa matkalla Evarttia vastaan. Siksi on mahdotonta sanoa, millainen ero Jokivarren Kunkkuun olisi tullut, jos Parvelan Retulla olisi pidetty reilua sekuntia kovempaa matkavauhtia. Pikamatkalla moni starttiraketti pakottaa Jokivarren Kunkun avaamaan hurjasti ja tämän jälkeen Parvelan Retu pystyy tulemaan rinnaltakin ohitse.

Issakan Valo on hämmästyttävän suuri suosikki siihen nähden, että Seinäjoen lämmityksessä tuli laukkoja ja meno oli startissakin erityisesti alkumatkalla hapuilevaa. Tämän jälkeen hevosen kanssa on odotetusti pidetty pieni huoltotauko ja tämän myötä ei voi luvata vireen olevan heti huipussaan. Suosikkiasema on tietysti sopivassa lähdössä nousevalle hevoselle selvä, mutta ei niin selvä kuin mitä pelaajat ovat arvoineet. Napataan varmistuksia mukaan.

Derby pääättää kierroksen. Neljä kovaa erottuu, mutta Love Eagle voi olla yllättävän hyvä nelivuotias. Sen kohdalla ei pidä pudota penkiltä, mikäli tamma äityy huippusuoritukseen.

Tästä kupongille:

 

 

Hevosurheilun Toto75-ideasysteemi Helsinki

Toto75-1: 6 Peanuts (3, 4)

Toto75-2: 10, 3, 5, 6, 7, 2, 1, 4, 8, 9 (11, 10)

Toto75-3: 8, 15 (3, 13)

Toto75-4: 6, 14, 10, 13, 11, 8 (16, 3)

Toto75-5: 10 Next Direction (1, 4)

Toto75-6: 4 Parvelan Retu (2, 3)

Toto75-7: 5, 3, 6, 2, 8 (9, 1)

1 x 10 x 2 x 6 x 1 x 1 x 5 = 600 riviä – 30,00 euroa 0,05 euron peruspanoksella.

Lisää teemasta: Pelivihjeet