Pohjois-Suomen hyytävä ja pitkä pakkasjakso perui Oulun ravit, joten Toto65-kierros juostaan kokonaisuudessaan Tampereella. Hevosurheilun päivitetetyssä vihjeessä paneudutaan kolmeen ensimmäiseen kohteeseen, jotka eivät ennen pakkasperuutusta olleet mukana pelikupongilla.

Toto65-1: Kisan suosikin valitseminen on hieman makuasia. 5 Häyrilän Hero palaa pitkältä tauolta radoille, ja myös 3 Disain on pitänyt hetken huilia.

Arto Hammar: “5 Häyrilän Hero oli viime talvena hyvä, mutta keväällä alkoi yksi vuohisista vaivata. Hevosella on ajettu kyllä, mutta tosi rauhallisesti. Tämä on pieni lähtö, joten paikalla ei ole niin merkitystä. Ruuna on ensimmäistä kertaa auton takana, mutta sen ei pitäisi olla ongelma. Hero on hienonnäköinen liinaharja, ja enemmän jaksava kuin nopea ainakin tässä vaiheessa.”

6 Sörkän Söör on tehnyt tasaista jälkeä, ja viime kaudelta löytyy kolmen totosijan lisäksi yksi voittokin. Napakka pakkasrata sopii, joten taukohevosia vastaan Sörkän Söör on nyt hyvä merkki.

Toto65-2: 3 BWT Dictator on kärsinyt uransa alussa hieman ongelmista. Ruuna piti koelähdön jälkeen pienen tauon ennen uran avaustaan, jonka jälkeen oli edessä pidempi tauko. Teivossa joulukuun alussa ruuna olikin oikein hyvä johtopaikalta, mutta kolme päivää myöhemmin Porissa meno ei ollut lainkaan yhtä rytmikästä. Hevosella vaiputtaa olevan hyvä kapasiteetti, mutta siihen on mahdotonta luottaa varauksetta.

1 Silenos Speyburn oli Forssassa paras johtavan rinnalta. Juha Utala otti matkalla kokonaan vauhdin pois, eikä vastuskaan ollut kummoinen. Voitto on kuitenkin aina voitto, joten loistopaikalta hevonen kuuluu perusmerkkeihin.

Maininnan ansaitsee 7 Doncilious. Laukkastarttien jälkeen se oli onneton viimeksi, mutta hevoselta lähti kenkä, mikä selittää lopun hiljentämisen. Ruuna teki aikaisemmin viime kaudella monta yllättävän hyvää suoritusta, ja sellaisilla otteilla se voi pärjätä tässäkin. Ihan alustavasti hevonen ei ole juurikaan kerännyt peliä, joten otetaan se lapulle mukaan.

Toto65-3: Suosikki on Risto Airaksisen huippukuntoinen 4 Wind Of Victory. Se on tehnyt vahvoja kirejä viimeisissään, ja tällä kertaa eturivin lähtöpaikka antaa saumat yrittää aktiivista ajoa heti alkumatkasta. Suosikin ulkopuolella on kuitenkin muutama hyvä avaaja, ja siksi lähdössä pitää antaa tavallista hieman isompi mahdollisuus kiihdytykseen, joka venyy takasuoran loppuun saakka.

Kisan haku on 10 Leader Aria, jolla on potentiaalia ilman muuta voittajaksi. Jos hevonen pysyy rauhallisena ja kärki vetää tasaisen reipasta, ei kiri ykköseksi saa yllättää.

Ville Mäkelän valmentama Bluebird Nash ei ole saanut ihan parasta itsestään irti. Se on suosikin yksi haastajista, mutta ei mikään erityisen hyvä rasti. Tosin pieni varustemuutos voi piristää tammaa.

Ville Mäkelä: “1 Bluebird Nash jäi Vermossa kuolemanpaikalle ja oli siitä puolitasainen viides. Kuski oli tyytyväinen, mutta valmentaja vähemmän. Nyt paikka on hyvä ja oletan, että hevonen on parempi. Ainakin lyhyt starttiväli on sopinut. Bluebird Nash on ailahtelevainen tamma, eikä sitä ole helppo arvioita. Tampereelle laitan sille narut, koska korvat varmaan avataan siellä.”

Jonny Länsimäki: ”6 Cappucetto painoi Seinäjoella liikaa, ja kisa meni siinä. Nyt koitetaan saada heti alusta selkä eteen. Lähtöpaikka on aika ulkona, mutta tämä on reipas lähtemään. Olisin tyytyväinen, jos puolenvälin paremmalla puolella ollaan. Ei muutoksia tulossa varusteisiin.”

Toto65-6: Päivän pankki 1 Stonecapes Quantum on nostanut omaa tasoaan kaiken aikaa, joten sen jättäminen varmaksi tuntuu perustellulta. Siitäkin huolimatta, että sisäradan paikalta hevosella on jonkinlainen pussitusriski. Stonecapes Quantum vaikuttaa vireensä puolesta olevan omassa luokassaan.

 

Hevosurheilun ideasysteemi

Veikkauksen pelaajaporukat

Hevosurheilun päivitetty vihje Magic Monday -raveihin

Toto65-1: 5, 3, 6, 7 (4, 1)

Toto65-2: 3, 1, 7, 4, 2 (5, 6)

Toto65-3: 4, 1, 10 (2, 6)

Toto65-4: 3, 8, 6, 7 (5, 9)

Toto65-5: 9, 11, 1 (3, 2)

Toto65-6: 1 Stonecapes Quantum (11, 5)

4 x 5 x 3 x 4 x 3 x 1 = 720 riviä, hinta 72,00 euroa

Lisää teemasta: Pelivihjeet