Vappuäijä aloittaa kautensa mielenkiintoisessa tehtävässä. Se juoksi jo viime kaudella samalta viivalta kovia nimiä vastaan, mutta Joriinin suhteen sillä on revanssin paikka.

Joriini löi Vappuäijän viime kaudella Kirppu-ajossa, jossa matkana oli 2600 metriä. Silloin tilanne oli se, että Vappuäijä lähti selvänä suosikkina matkaan. Joriini on ehtinyt aloittaa kautensa eikä 21-vauhtista kiriä voi vauhdin puolesta moittia. Joriini painoi kuitenkin sisälle lopussa, minkä voi laskea pieneksi miinukseksi muutoin hienossa suorituksessa.

Nyt tilanne on mielenkiintoinen. Vajaassa lähdössä voi tulla eteen tilanne, jossa Joriinin ohjastaja Hannu Hietanen ei halua ainakaan heti keulan rinnalle pitämään tempoa. Kausi on vasta alkamassa, joten myös se puoltaa suhteellisen maltillista taktiikkaa. Vappuäijä puolestaan voi olla tauolta jonkinverran tukkoinen, mutta Antti Ojanperän mukaan hevonen on tehnyt hyvät treenit Jokivarren Kunkun perässä. Kun se aloitti kautensa hienosti, pitäisi myös Vappuäijän olla heti väkevässä lyönnissä. Jos se saa sujuvasti keulat ja pääsee lisäämään tasaisesti tempoa, pitäisi veto kantaa perille saakka.

Kierros on kokonaisuutena erityisen haastava. Päivän pankki Father Christmas oli pieneen vaihtoon jopa yli 50 prosenttia pelattu, mikä alkaa olla jo liikaa. Exploding Anna on vahva stayeri, eikä Enter Mayweatherin taulu tee oikeutta ruunan hienolle vireelle. Love In Vain voittaa edellisten ohella vähintään 10 prosentin todennäköisyydellä, joten suosikin varmistaminen tuntuu pelijakauman perusteella hyvältä ratkaisulta.

Kaikissa muissa kohteissa on vielä haastavampaa, joten kierroksella jaetaan mahdollisesti suuria seteleitä. Paljon riippuu siitä, monta lähtöä Santtu Raitala onnistuu voittamaan. Mikäli hän onnistuu täydellisesti, jaetaan kahvirahoja.

Tästä kupongille:

 

Hevosurheilun Toto75-ideasysteemi Oulu

Toto5-1: 2 Vappuäijä (5, 1)

Toto5-2: 8, 12, 6, 13, 7 (1, 3)

Toto5-3: 2, 1, 7, 4 (6, 8)

Toto5-4: 4, 5, 9, 14, 3 (13, 7)

Toto5-5: 11, 2, 1, 9 (6, 5)

1 x 5 x 4 x 5 x 4= 400 riviä – 40,00 euroa 0,05 euron peruspanoksella.

Lisää teemasta: Pelivihjeet