Gävlen huippunopea rata tarjoilee iltapäivän Toto75-kierroksen. Missään huippuolosuhteissa ei kuitenkaan ravata, sillä 75-kierroksen alkuun asti on luvassa jatkuvaa sadetta. Jackpot-rahaa on jaossa 2,6 miljoonaa euroa.

Kovin huonoksi olosuhteiden ei kuitenkaan pitäisi mennä, joten sen puolesta isoja yllätyksiä tuskin saadaan. Muuten niihin on syytä varautua ainakin muutamassa kohteessa. Gävlessä on lyhyt maalisuora, ja perinteisesti keulahevoset ovat olleet siellä vahvoilla.

Avauskohteessa Falcon Am (T75-1/6) on ensimmäinen keulahevonen, ja sillä ajettaneen myös kärkipaikalta. Suursuosikki Vikens High Yield (7) tulee rinnalle, ja matkavauhti tuskin on tappavaa. Vikens High Yield juoksee myös ensi lauantaina, ja finaalilähtö on kuitenkin sille tärkeämpi startti. Rohkeimmat jättävät Falcon Amin jopa varmaksi, mikäli sen peliprosentit jäävät alle 30:n.

Tammavoltissakin on mahdollinen ideavarma. Carry Cash (T75-2/3) on nouseva nelivuotias, ja sillä on tässä hyvä mahdollisuus päästä etenemään keulaan. And Stitch (4) ottaa ensin kärkipaikan, mutta keskipitkällä matkalla sillä ajettaneen selästä. Kokonaisuutena lähtö on tasainen, ja isompikin yllätys on mahdollinen.

In Royalty Boko (T75-3/1) on ollut helpommissa lähdöissä hyvä lyhyellä matkalla keulajuoksuilla. Se ei menetä tässäkään johtopaikkaa, mutta paljon pelattuna se ei täydellä matkalla ole maistuva pelhevonen. MAS Capacity (11) on huippuvireessä, ja poisjääntien myötä lähtöpaikkakin paranee. Laukatta ruuna nousee ilman muuta voittotaistoon. Whelk (6) ja In Royalty Bokon reilu kuukausi sitten lyönyt In Love Boko (3) ovat maistuvia yllättäjiä.

DubbelCupenin finaalissa voittaja kuittaa 200 000 kruunua. Suosikki sen ottajaksi pitäisi olla S.T.C.C.Faksen (T75-4/4), vaikka riskitekijöitä epäonnistumiseen toki on. Rommessa ruuna polki ravia ja oli kärkipaikalta omaa luokkaansa. Spang Viktor (9) ja Gott Klirr (10) ovat menneet hyvin, mutta eivät ota 20 metriä kiinni S.T.C.C.Fakseniin, jos tämä ravaa koko matkan. Prins C.K. (2) sen sijaan ei hevosena ole samaa luokkaa, ja sillä epäonnistumisriski taitaa olla vielä korkeampi.

Kierroksen paras ideavarma on puolen vuoden tauosta huolimatta Viking Brodde (T75-5/2).Timo Nurmos on ollut erittäin tyytyväinen ruunan harjoitusotteisiin ja odottaa heti hyvää panosta. Luokaltaan Viking Brodde on hopeadivariin kova hevonen, matka sopii ja lähtöpaikka on paras mahdollinen. Voitonmahdollisuuden täytyy olla yli 25%, joten se on mainio ideavarma.

Valley Brodde (6) on yllättävänkin paljon pelattu, sillä voitot ovat tulleet helpommista lähdöistä. 75-tasolla ruuna ei ole voittanut vielä koskaan. Viking Brodde puolestaan voitti vuosi sitten Solvallassa Klass II-finaalin radalta 12.

Viimeisistä Elitloppet-paikoista kamppaillaan seuraavassa kohteessa. Billie de Montfort (T75-6/2) on selvä pelisuosikki, mutta keulaan pääseminen saattaa maksaa melko paljon, sillä moni muukin mielii ajavansa lähdön kärkipaikalta. Sen takia runsaampikaan rastitus ei välttämättä ole huono vaihtoehto. Zarenne Fas (5) ja Ferrari B.R. (7) ovat mielenkiintoiset, mikäli matkavauhti menee ylikovaksi. Silloin kovakiriset oriit ehtivät varmuudella kärkikamppailuun.

Myös päätöskohde ajetaan pikamatkalla ja on hankala veikattava. Expensive (T75-7/5) on joka tapauksessa liian suuri suosikki. Se ei toistaiseksi ole lähtenyt kovin ripeästi, ja nelosradalta hyvien juoksuasemien saaminen ei ole aivan mutkatonta. Mellby Hurricane (10) on hyvinkin pelikelpoinen aamupäivän prosenteilla. Yllättäjistä etenkin Granit Palema (4) on liian unohdettu.

 

Ideasysteemi 

Veikkauksen pelaajaporukat 

 

 

 

Hevosurheilun Toto75-ideasysteemi Gävle

Toto75-1: 6, 7 (1, 2)

Toto75-2: 3, 13, 8, 11, 1, 12 (7, 4)

Toto75-3: 11, 4, 6, 3 (12, 1)

Toto75-4: 4 S.T.C.C.Faksen (10, 9)

Toto75-5: 2 Viking Brodde (6, 5)

Toto75-6: 2, 5, 4, 1, 7 (6, 3)

Toto75-7: 10, 5, 2, 4, 1 (12, 9)

2 x 6 x 4 x 1 x 1 x 5 x 5 = 1200 riviä – 60,00 euroa 0,05 euron peruspanoksella.

Lisää teemasta: Pelivihjeet