Takarivistä lähtevä Ridgehead Laurette ja startin alle saanut Venerdi ovat ideavihjeen näkemykset lauantaille. Jacques Hyneman on niiden ohella valmis palaamaan voittokantaan.

Ridgehead Lauretten jättäminen tukipilariksi on kannanotto pelaajien arvioita vastaan. Tamma oli vihjeessä ideavarmana Oulussa 6. helmikuuta, ja se hoiti homman tyylikkäästi kotiin. Kahdessa seuraavassa startissa meno jatkui huimana, mutta viimeksi tuli 1. kaarteeseen laukka. Ridgehead Laurette tuli vahvasti keskijoukoissa maaliin ja osoitti samalla vireensä pitävän. Siksi on hieman erikoista, että tamma on jäämässä lievästi alipelatuksi. Etukäteen olisi voinut kuvitella, että haastavalla kierroksella väkevä lopuntulija olisi ollut monen suosikki, ja jopa ideavarma. Toki riskitekijöitä takarivistä Kouvolassa on paljon, ja mistään supervarmasta ei voi tietenkään puhua.

Venerdi on mielenkiintoinen pelihevonen. Antti Ojanperä uskoo sen parantavan reilusti aloituksestaan, joka kellosta katsottuna oli oikeinkin lupaava. Hevonen tuli lopun alle 12-kyytiä, mutta ei aivan ehtinyt ykköseksi. Kisa on pyöreä, mikä lisää Venerdin maistuvuutta peleissä, ja se onkin päivän avainhevonen.

Jacques Hyneman jaksaa polkea, kuten viimeksi nähtiin. Siksi on helppo ainakin etukäteen uskoa, että kolmas kierros on ruunalle iso plustekijä. Lopullisesti se nähdään vasta itse startissa, mutta huippukuntoinen jyrä on maistuvampi merkki kuin tauolta palaava Ilos Sansibar. Se voi toki olla heti riittävän hyvä voittaakseen, mutta varsinkin kolmas kierros voi olla suoraan tauolta voiton kannalta liikaa. Varsinkin, jos Jacques Hyneman tekee odotetun rajun kirikierroksen. Jetman Luxi napataan täsmävarmistuksena lapulle, koska huippukuntoinen hevonen saa taatusti onnistuneen reissun suurempien suosikkien tuntumassa.

Muista kohteista mainitaan, että Tuuskanen on rajusti ylipelattu, sillä lähtö on tasokas, eikä voimahevoset jätä kiriään viime tippaan. Mikäli kierroksella olisi ollut suursuosikkeja varmoina, voisi Tuuskasesta yrittää jopa kokonaan ohipeliä. Tällaisella huippuvaikealla kierroksella Tuuskasen voittokaan ei vie mahdollisuuksia suurlunastukseen.

Tästä kupongille:

 

 

Hevosurheilun Toto75-ideasysteemi Kouvola

Toto75-1: 2, 5, 6, 7, 3 (4, 8)

Toto75-2: 7, 11, 4, 12, 8, 1, 10, 6 (9, 2)

Toto75-3: 10 Ridgehead Laurette (11, 9)

Toto75-4: 2, 1 (11, 10)

Toto75-5: 5 Venerdi (2, 1)

Toto75-6: 3, 1, 4, 2, 7 (10, 11)

Toto75-7: 6, 10 (1, 8)

5 x 8 x 1 x 2 x 1 x 5 x 2 = 800 riviä – 40,00 euroa 0,05 euron peruspanoksella.

Lisää teemasta: Pelivihjeet