Sheikki ja One Break Broline ovat monen tukipilarit Mikkelin kierrokselle. Ideasysteemissä turhan suureksi suosikiksi nousseelle One Break Brolinelle valitaan vastavarma, ja Sheikki varmistetaan usealla merkillä.

Tähtisekki oli ennen poisjääntejä jopa ideavarmaehdokas Sheikkiä vastaan, mutta nyt edestä lähtee hitaampi lähtijä, ja useamman poisjäännin myötä Sheikin tehtävä helpottuu. Sillä on kuitenkin edelleen kysymysmerkkejä matkassaan. Sheikillä on kuitenkin kolmen viikon starttiväli, volttilähdössä sillä on kohtalainen laukkariski ja lisäksi märät olosuhteet eivät missään nimessä ole napakalla radalla parhaiten suorittavalle Sheikille mieleen. Siinä on jo nippu merkittäviä riskitekijöitä, miksi Sheikki ei juuri tänään ole mikään suursuosikki voittamaan lähtöään.

Tähtisekki voi toki hävitä myös monelle muulle, mutta ori kisaa vahvassa nousukunnossa. Otetaan lapulle muitakin, sillä Sheikin peliosuus on noussut turhan korkeaksi.

One Break Broline on hämmästyttävän suuri suosikki. Toki se on tuoreimmissa starteissaan tehnyt suuren vaikutuksen, mutta ruuna on osannut aikaisemmin urallaan myös ailahdella. Vastusta ei sovi yhtään väheksyä, ja mahdollinen kurakeli ei sekään ainakaan ole eduksi One Break Brolinelle.

Sahara Sandstorm on vastaavasti aivan liian vähän pelattu, vaikka ulkorata onkin iso ongelma. Mikäli hevonen kuitenkin pääsisi edes johtavan rinnalle, se pystyy heittämään haasteen One Break Brolinelle. Sahara Sandstorm on mennyt joka osa-alueella kaiken aikaa eteenpäin, eikä haastavat olosuhteet ole sitä vastaan.

Issakan Valo nostetaan toiseksi varmaksi. Se on valmiiksi toisella radalla. Voi olla, että kovimmat vastustajat kärsivät olosuhteista Issakan Valoa enemmän. Se on muutenkin sarjoihinsa nouseva tekijä, joka voittaa vielä monta lähtöä.

Mikkelin raviradan pinta on hiekkapintainen ennen 22.2. ravien alkua. Kuva Anu Leppänen

 

Ideasysteemi

Veikkauksen pelaajaporukat

Hevosurheilun Toto75-ideasysteemi Mikkeliin

Toto75-1: 5, 6, 4 (8, 2)

Toto75-2: 2 Issakan Valo (5, 6)

Toto75-3: 2, 4, 12, 8 (3, 15)

Toto75-4: 9, 11, 10, 12, 7, 6 (2, 5)

Toto75-5: 8, 12, 5, 3, 10 (7, 6)

Toto75-6: 7, 5 (1, 8)

Toto75-7: 8 Sahara Sandstorm (1, 11)

3 x 1 x 4 x 6 x 5 x 2 x 1 = 720 riviä – hinta 36,00 euroa

Sahara Sandstorm kuva Roosan

Sahara Sandstorm jaksaa jyrätä mukaan voittotaistoon, eikä kurakelistä ole sille suurta murhetta. Kuva Roosa Lindholm

Lisää teemasta: Pelivihjeet