Listas Tequila ja Roberto Diver ovat varmasti useamman pelaajan tukipilarit Äimärautiolle. Ideavihjeessä kumpikaan ei saa kuin A-varahevosen roolin.

Ridgehead Laurette on tukipilareista ensimmäinen. Sillä voi olla sauma päästä kärkipaikalle, mutta hevosen valmentaja Markus Kiiski muistuttaa, ettei juoksupaikalla ole ratkaisevaa merkitystä.

”Ihan tärkein juttu on, että tamma selvittää alusta loppuun matkan ilman laukkaa”, Kiiski kommentoi. ”Se kyllä rauhoittuu siivekkeen taakse, ja tammalla ei pitäisi olla samoja ongelmia kuin viimeksi voltissa. Kapeaa rinkiä kun pyörittiin, ei hevonen meinannutkaan mennä ravia. Ridgehead Laurette ei ole mikään rakettilähtijä, mutta meille sopisi mainiosti myös paikka keulan rinnalla. Voi kuitenkin olla, että Jukka-Pekka Kauhanen antaa kärkipaikan pois, koska hän tuntee meidän tamman ja sen ominaisuudet.”

Listas Tequilan ykkössija olisi jopa pieni yllätys, mikäli Ridgehead Laurette pääsee ilman vastarintaa keulapaikalle. Etukäteen vaikuttaa perustellulta nostaa Ridgehead Laurette jopa suosikiksi.

Toisen varman kohdalla pelataan puolestaan todennäköistä keulahevosta vastaan. Roberto Diver tuskin pääsee kärkeen ihan ilmaiseksi, ja sen jälkeen on jännä nähdä, kestääkö sen veto perille. Surprise Leader oli Kaustisella sunnuntaina sen verran vakuuttava, että ideavihjeessä hypätään sen kelkkaan. Hevosta viimeksi ajanut Hannu Hietanen ylistää hevosen tuoreinta suoritusta.

”Surprise Leader oli hyvä ajaessani sitä joulukuussa, mutta oli tullut vielä pykäliä lisää”, Hietanen aloittaa. ”Se meni 14,8 täydestä voltista, mutta silti varaa tuntui jäävän aika paljon. Joten hevosesta jäi nyt oikein erityisen hyvä kuva. Jos se suorittaa samalla tasolla, on pärjäämistä lupa odottaa myös Oulussa.”

Kierroksen suurin suosikki Astrum varmistetaan haastavan lähtöpaikan takia. Urheilullisesti mielenkiintoisin tapahtuma nähdään kylmäverivoltissa, kun hallitseva ravikuningas Evartti tekee paluun radoille. Mielenkiintoista on, että ori on iso suosikki, vaikka hevosen valmentaja Antti Ojanperä varoittelee kovasti terävyyden puuttumista. Sen tallikaveri Siirin Älli vastaavasti on Ojanperän vinkki, mutta peliosuus laahaa alamaissa. Siinä onkin pelaajille pähkäiltävää.

Tästä kupongille:

 

 

Hevosurheilun Toto75-ideasysteemi Ouluun

Toto75-1: 8, 9, 7, 5 (6, 11)

Toto75-2: 3, 1 (11, 13)

Toto75-3: 7 Ridgehead Laurette (13, 1)

Toto75-4: 10, 7, 9 (3, 11)

Toto75-5: 4, 3, 10, 5, 1, 6, 7, 8, 9 (11, 2)

Toto75-6: 11 Surprise Leader (3, 2)

Toto75-7: 10, 2, 11, 8, 12 (5, 6)

4 x 2 x 1 x 3 x 9 x 1 x 5 = 1080 riviä – hinta 54,00 euroa

Lisää teemasta: Pelivihjeet