Superlauantain Toto75-peli juostaan Kuopion ja Turun raviradoilla kello 19 alkaen. Jackpotissa on ylimmälle voittoluokalle 500 000 euroa, joten tällaiselle kierrokselle kannattaa panostaa ilman ideoitakin. Niitä toki löytyy, ja vihjeen ideavarmaksi jää Suomessa vahvasti aloittanut Gute Band.

Gute Band on pieneen vaihtoon varsin edullinen pelihevonen. Sen voisi arvioida jopa niukaksi suosikiksi, koska Ice Winen kohdalla 2600 metriä ei ole paras mahdollinen matka ja Willy Wingston kärsii takarivin lähtöpaikasta. Gute Band pystyy joka tapauksessa taistelemaan voitosta.

“Se pitää muistaa, että Gute Band aloitti meiltä ilman mitään virityksiä”, Antti Ojanperä aloittaa. “Kengät laitettiin kavioihin vasta viikkoa ennen starttia, mutta hevonen oli heti jopa yllättävän hyvä. Sellainen oletus on, että ruuna voi parantaa Kuopioon paljonkin, mutta sen näkee sitten startissa. Juostava 2600 metrin matka taitaa olla tälle paras mahdollinen, sillä hevonen on vauhtikestävä ja jaksaa tehdä itse juoksuaan. Taktiikka ratkeaa aina tilanteen mukaan, mutta voi olla, että Santtu (Raitala) ajaa heti eteenpäin. Vastassa on hyviä hevosia, mutta odotan mielenkiinnolla, mitä Gute Band esittää.”

Toinen varmavalinta on aika lailla oikein pelattu Tulinko. Se avaa kovaa ja Jussi Miettinen ajaa nyt keulasta.

“Eturivi vaikutti siltä, ettei kukaan ulkopuolelta Tulinko ohita”, Miettinen arvioi. “Ajan kyllä kärkipaikalta, viimeksi en tauolta niin halunnut tehdä. Rokin Maxi on melkoinen jyrä, mutta Tulinko oli hyvä kauden avauksessaan ja siltä pitää odottaa vahvaa suoritusta.”

Atupem joutuu jäämään pois, joten kultadivisioona muutti luonnettaan. Paras merkki on Callela Ladyboss.

“Mikäli paikka olisi ollut vähän sisempänä, pystyisin lupailemaan enemmän”, Heikki Korhonen nauraa. “Ladyboss on parhaimmillaan ollessaan niin kova tamma, että se vastaa aika monelle kaverille täällä Suomessa. Niko Riekkinen on ajanut hevosta paljon kotona, ja hän saa pyyteettömästä ja jämerästä työstä palkinnoksi ajaa hevosta lauantaina. Niko on osannut ajaa hyvin hevosia niiden ominaisuuksien mukaan, joten kyllä hommansa osaa. Ei tamma ole tietenkään Suur-Hollolan veroisessa kunnossa, mutta hyvin sitä on päästy ajamaan. Cameron Evo on sekin treenannut hyvin, ja ravi on saatu kuntoon. Ladyboss on silti ykköstoivo.”

Freelancer juoksee pronssidivisioonassa keulassa, mikä tekee lähdöstä alttiin yllätykselle. Ruuna nimittäin lopetti Porissa juokseminen 100 ennen maalia, eikä koko matkan johto ole lainkaan varmaa, vaikka matka on nyt sopivampi. Pascha Tilly on ansaitusti suosikki, mutta se puolestaan ei hyödy pikamatkasta millään tavalla. Napataan tähän kohteeseen enakkoon kaikki mahdolliselta tuntuvat voittajaehdokkaat!

Draken on avauskohteessa ehdokas varmaksi, ja sen voi osaan lapuista jättää yksin kuitille. Antti Ojanperän tallista tulee myös tähän lähtöön rastin arvoinen hevonen, nimittäin Vappuäijä on jopa hieman yllättäen jäämässä alipelatuksi. Se johtuu pitkälti siitä, että Ojanperä reagoi lähtöpaikkaan kommenteissaan niin voimakkaasti. Rata 12 on toki ilkeä asetelma, mutta ei se ihan täysin vie saumoja voittoon.

“Vappuäijä on ollut treeneissä ok. Etukäteen oli ihan hyvät fiilikset, mutta rata-arvonnan jälkeen suhtautuminen mahdollisuuksiin muuttui. Rata 12 on erityisesti Kuopiossa sellainen, etten odota ihmeitä.”

Kierroksen pankki Roberto Diver varmistetaan, koska se oli yli 70 prosenttia luotettu. Ei hevosen sentään ihan niin suuri suosikki kuulu olla sarjaa aikaisempaa ylempänä.

 

Ideasysteemi

Veikkauksen pelaajaporukat

Hevosurheilun Toto75-ideasysteemi superlauantaille

Toto75-1: 10, 12 (3, 4)

Toto75-2: 3, 2, 5 (11, 6)

Toto75-3: 2, 4, 3, 1, 5 (11, 8)

Toto75-4: 2 Tulinko (7, 11)

Toto75-5: 6, 1, 8, 5, 3 (7, 4)

Toto75-6: 2, 1, 8, 5, 9, 10, 11, 12, 3 (6, 7)

Toto75-7: 6 Gute Band (3, 9)

2 x 3 x 5 x 1 x 5 x 9 x 1 = 1350 riviä – hinta 67,50 euroa