Oulu ja Lahti vuorettelevat superlauantaina. Mark Moren poisjäänti sekoitti pakkaa, ja sen myötä toiseksi varmaksi nousee hurja nousukas Vixus.

Lucky Cloud on Valtimon valtti avauskohteeseen. Ruuna haki karsinnassa vauhdilla keulat, mutta selästä iskenyt Livi Mystery tuikkasi maalisuoralla ohitse. Edellisessä kisassa Kuopiossa voimasuhteet olivat erilaiset, sillä Lucky Cloud purjehti johtavan rinnalta muiden ulottumattomiin.

“Lucky Cloudin pitäisi olla parempi kuin viimeksi, ja samassa lyönnissä kuin Kuopion kisan aikoihin”, Olli Timonen maalailee. “Ennen tuoreinta kisaa oli 10 päivää starttiväliä, ja koko tuon ajan kelit olivat kotona vaikeat. Se näkyi maalisuoralla, eikä Lucky Cloud saanut itsestään parastaan irti.”

Mark Moren poisjäännin myötä lähtöön haetaan isoa yllätystä, sillä kisa on huipputasainen. Lisäksi prosentit elävät vielä kovasti ennen peliajan päättymistä.

Vixus valitaan varmaksi. Janne Soronen tekee pieniä varustemuutoksia tähän lähtöön, ja Vixus voi olla selvästi entistä terävämpi. Kokeneempien konkareiden suorituksiin liittyy kysymysmerkkejä, joten loistopaikalta Vixus vaikuttaa aamupäivän perusteella liian vähän pelatulta.

Suomen cupin finaalissa suosikit ovat vahvoilla. Fiiling on yksi ehdokas ainakin johonkin kuittiin varmaksi, jos se jää peliosuuksia haastajaksi. Kartier on toki kova, mutta sillä on laukkariski isompi. Fiiling viimeisteli Härmässä jyräämällä johtavan rinnalta ykköseksi.

“Kaikki on mennyt sen jälkeen hyvin”, Juha-Matti Paavola kuittaa. “Lähdetään tekemään ehjää kilpailusuoritusta, ja katsotaan, mihin se riittää.”

Lexus Dream on Number Onessa selvä suosikki ja monen varma. Hevosella ei kuitenkaan ole tälle kaudelle vielä täydellistä onnistumista, ja siihen nähden hevoseen pitää suhtautua tietyllä varauksella. Toki ruuna on ollut epäonninen, mutta mikään supersuosikki sen ei pidä olla. Hotshot Luca ja Callela Ladyboss ovat loistopaikoilta ennakkoon kovimmat haastajat.

Madrid parantaa ja on takarivistäkin lähellä, mutta Willy Wingston heittää sille keulaan päästessään hienon haasteen. Global Solidarity voi kiriä molemmista ohitse, jos saa sisäradalta sopivasti kiritilaa. Kierrokselle voi tehdä useita erilaisia lappuja ja pyörittää eri varmoja tukipilareina.

 

Ideasysteemi

Veikkauksen pelaajaporukat

Hevosurheilun Toto75-ideasysteemi superlauantaille

Toto75-1: 10 Lucky Cloud (3, 8)

Toto75-2: 3, 4, 14, 13, 9, 8, 15, 2, 5 (10, 7)

Toto75-3: 2 Vixus (5, 9)

Toto75-4: 7, 8, 1 (15, 6)

Toto75-5: 5, 2, 3 (8, 9)

Toto75-6: 5, 3, 1, 9, 8, 4, 6, 7, 11, 12 (10, 2)

Toto75-7: 10, 4, 1 (11, 3)

1 x 9 x 1 x 3 x 3 x 10 x 3 = 2430 riviä – hinta 121,50 euroa

Lisää teemasta: Pelivihjeet