Timokon tähdittämä Kymi GP huipentaa iltapäivän Toto76-rivin, mutta systeemissä suursuosikki saa tuekseen täydellä matkalla viihtyvän Carabinierin sekä Suomen kvartetista ykkösradan yllätysvalmiin Workout Wonderin. Kierroksen pankin Välähdyksen apuvarmaksi valitaan 4-vuotislähdön kovakuntoisin hevonen, komeetan lailla ikäluokkansa huipulle noussut Next Direction.

Pelin käynnistävän huippudivisioonan pelillinen tärppi ja samalla koko kierroksen paras yllätyshaku on  Pertturi. Valmentaja Leo Mönttinen on kilpailuttanut itseluottamuksensa kanssa aiemmin paininutta ruunaa maltillisesti, mutta Kouvolan starttiin Mönttinen lähettää Pertturin menestysmielellä matkaan, eikä voittokaan häntä yllättäisi. Kun Pertturia on pelattu tällä hetkellä alle 7 prosenttia, on ruuna syytä huomioida peleissä.

Kolmoskohteesta Next Direction kelpaa seuraavan kohteen Välähdyksen rinnalle rivin toiseksi tukipilariksi. Alle 40 prosentin peliosuus tuntuu pieneltä, siksi loistavasti ruuna on viime starteissaan esiintynyt Veli-Pekka Toivasen valmennuksessa.

Kouvolan tammalähtö, Jouni Kaikko Memorial, on pelin kulmakiviä, sillä Suur-Hollola-ajo läheisyys vaikuttaa merkittävästi usean hevosen taktiikkaan. Etenkin Ranch Kellyn kengitystiedot on syytä huomioida. Suur-Hollolaan tähtäävälle tammalle jätetään Kouvolassa loistavista viime starteista poiketen kengät jalkaan, mikä laskee selvästi voitto-odotuksia. Lisäksi valmentaja Anne Luttinen viestittää, ettei tarkoitus ole ajaa tätä lähtöä kovin aggressiivisesti huonolta lähtöpaikalta.  Suur-Hollolaan tähtää myös Heikki Korhosen kaksikko 1 CALLELA LADYBOSS – 11 VENICE. 2 TWIGS VOICI on pelillisesti suosikeista kiehtovin lähdön todennäköisenä keulahevosena. Tiiviillä starttirytmillä ja johtopaikalta se on parhaimmillaan, eikä Vermon voittostartista tule väliä kuin 10 päivää. 5 SOME SUMMIT palaa pitkältä tauolta lievänä arvoituksena, mutta luokaltaan Veijo Heiskasen suojatti on lähdön ykkönen.

Ideasysteemi 

Veikkauksen pelaajaporukat

Hevosurheilun Toto76-ideasysteemi Kouvola

Toto76-1: 5, 1, 6, 4 (7, 3)

Toto76-2: 2, 16, 13, 8, 15, 11, 9 (5, 7)

Toto76-3: 8 Next Direction (5, 2)

Toto76-4: 2 Välähdys (6, 5)

Toto76-5: 2, 5 (7, 1)

Toto76-6: 3, 6, 2 (7, 8)

Toto76-7: 3, 4, 1 (2, 5)

 4 x 7 x 1 x 1 x 2 x 3 x 3 = 504 riviä – 25,20 euroa 0,10 euron peruspanoksella.

Lisää teemasta: Pelivihjeet