Kierroksen pankeista avauskohteen 6 Humun Humu (arvio 45%) on sen verran rajusti liikaa pelattu, että ori jää tylysti varahevosruutuun. Kuten valmentaja Petri Fredin asian hyvin ilmaisee, hevoselta on puuttunut muutamasta viime startista yksi vaihde. Mikkelissä hevosen juoksu meni suhteellisen mukavasti, sillä Antti Teivainen sai tarkkailla avauspuolikkaan tapahtumia jonossa, jonka jälkeen hän nosti Humun Humun johtaneen Virin Camillan rinnalle. Silti jo 400 ennen maalia oli selvää, ettei Humun Humu saa keulahevosesta mitään otetta. Suoritus ei lopulta ollut huono, mutta turbovaihde jäi hevoselta näkemättä.

Kuopion lähtö on erittäin sopiva aikavoltti, joten Humun Humun suosikkiasema on selvä. Pelaajat ovat kuitenkin innostuneet rastaamaan hevosta liikaa ja tuskin hevonen sentään kahta kertaa kolmesta yrittämästään illan lähtöä voittaa. Hevosurheilu arvioi kohteen selvästi peliosuuksia tasaisemmaksi.

Pelivalinnat lapulle ovat 2 Taiskeri (arvio 18%) ja 4 Jamir (arvio 16%). Taiskeri teki myös Rovaniemellä kelpo juoksun ja tänään sillä voisi olla mahdollisuus nappireissuun Humun Humun takana. Jamir puolestaan jaksaa tehdä itsekin juoksuaan, kunhan vain ravi maistuu alusta loppuun. Kohteessa tehdään rohkea ratkaisu iltapäivän pelijakaumaan vedoten, sillä jompikumpi haastajista voi aivan hyvin voittaa.

Toinen kohde on syytä pelata passiivisesti, sillä lähtö on supertasainen. Pelisuosikki 6 Leemark’s Debbie (arvio 22%) olisi keulapaikalta vaikeasti lyötävissä, mutta juoksuradalta kiihdytyksen pitää onnistua nappiin. Sen varaan ei ainakaan Toto4-peliä kannata rakentaa, vaan lapulle otetaan paljon pelihevosia.

Kolmannen kohteen pankki 7 Funny Farm (arvio 55%) on kierroksen todennäköisin voittaja. Sen kohdalla 2100 metrin matka on pieni miinustekijä, sillä joskus hevosella on hirttänyt kaasu hieman kiinni. Mikäli näin käy myös tänään, voi joku vastustajista pystyä päätössatasella ohitukseen.

Ainoa varmistusmerkki on 4 Naughty La Marc (arvio 13%). Sen pelikannatus on alakantissa, sillä todennäköisesti Hannu Torvinen pääsee ajokillaan keulaan tai suosikin taakse. Molemmista juoksupaikoista vauhdikas hevonen on kirihetkellä vaarallinen.

Päätöskohde pelataan passiivisesti ja mukaan otetaan todennäköisimmät menestyjät. Mikäli avauskohteen vie jompikumpi ideahevosista ja Naughty La Marc järjestää yllätyksen, on ideasysteemillä mahdollisuus päästä käsiksi suuriin seteleihin.

Hevosurheilun prosenttisysteemi Kuopioon – 240 riviä 0,20 euron panoksella – 48 euroa

1) 2, 4 (5, 6)

2) 11, 6, 12, 3, 4, 13, 14, 1, 5, 15 (10, 9)

3) 7, 4 (6, 3)

4) 4, 7, 2, 10, 9, 6 (11, 12)

Pelaa systeemi Fintoton sivuilla

Porukkapelit Fintoton pelisivuilla