Päätöskohteen 7 Proud Leader (arvio 55%) on matkalla kohti mainetekoja.

Se oli jo Ylivieskassa prosenttivirityksen ideavarma, joten vaikka peliosuus on tänään odotetusti moninkertainen, niin hevoseen löytyy edelleen luottoa. Petri Klemola vinkkasi ennen Ylivieskan kisaa, että mäkivedoissa ori on vaikuttanut todella hyvälle. Uransa ainoassa tappiostartissaan Proud Leader oli tulossa kipeäksi, joten oriin rajat ovat näkemättä.

Lisää vettä myllyyn tuo Iikka Nurmonen, joka kehaisi kovin sanoin hevosta heti voiton jälkeen Ylivieskan tallialueella. Hänen mukaansa varaa jäi aika paljon, vaikka rata oli sateen jäljiltä ehkä sekunnin lentokeliä hitaampi. Proud Leaderin tappio ei huippulähdössä tietenkään yllättäisi, mutta pettymys se olisi. Voitto on etukäteen hieman todennäköisempi vaihtoehto.

Kolmannen kohteen suosikki 3 Vektorin Maine (arvio 33%) varmistetaan ilman muuta. Ruuna loisti Mikkelissä johtavan rinnalta, mutta oli viimeksi Killerillä lievien mahaongelmien vuoksi selvästi vaisumpi. Voi hyvinkin olla, että hevonen olisi ravillakin jäänyt tuolloin toton ulkopuolelle.

Tänään sarjamääritys ei anna ratkaisevaa etua Vektorin Maineelle. Se pääsee toki todennäköisesti nopeasti kärkipaikalle, mutta poisjääntien sävyttämässä lähdössä takamatkan kovat vastustajat pääsevät ilman kiertelyä tuntumaan. Vektorin Maine on aavistuksen yliarvostettu haastajiinsa nähden.

Särmää systeemiin haetaan ohipelillä toisen kohteen suosikista. 3 Flower’s Windy (arvio 30%) ei ole voittanut pitkään hetkeen, eikä hevoseen osaa luottaa kovin paljoa tänäänkään. Pelaajat ovat yllättävän positiivisella mielellä hevosen suhteen. Loistopaikalta tamma voi toki saada keulat, mutta 7 Driller Man (arvio 30%) antaa heti hurjasti painetta ulkopuolelta. Luvassa on kilvanajoa, mikä ei pelaa palloja Flower’s Windyn pussiin.

Hevosurheilun prosenttisysteemi Vieremälle – 288 riviä 0,20 euron panoksella – 57,60 euroa

1) 4, 6, 8, 1, 2, 7, 3, 9, 5, 10, 11, 12 (4, 6)

2) 7, 9, 5, 6 (8, 10)

3) 3, 11, 6, 10, 5, 4 (1, 3)

4) 7 (12, 9)

Pelaa systeemi Fintoton sivuilla

Porukkapelit Fintoton pelisivuilla