Amatöörien SM-liigan finalistit

1. Räisänen Janne
2. Majaniemi Marko
3. Ahtiainen Mika
4. Hakala Keijo
5. Matalamäki Jorma
6. Valli Jani
7. Jylhä Jaakko
8. Lukkari Janne
9. Niva Mikael
10. Pitkänen Mikael
11. Ahonen Juha-Pekka
12. Niskanen Raimo

Rovaniemellä ratkaistiin lauantaina viimeiset paikat amatöörien SM-liigan finaaliin. Raimo Niskanen nousi voitollaan siihen tusinaan, joka taistelee 16. ja 23. lokakuuta SM-tittelistä ja edustustehtävistä ulkomailla.

Karsintalähdöissä jännitys säilyi aina viimeisen osalähdön maalisuoralle. Raimo Niskasen tavoitteena oli sijoitus kahden parhaan joukossa ja mies käytti tilaisuutensa sataprosenttisesti hyväkseen. Black Reaction tykitti maalisuoralla selvään voittoon, mikä toi Niskaselle riittävästi pisteitä finaalipaikan varmistamiseen.

Finaalilähdöt juostaan 1000-1500 euron ykköspalkinnoilla kahdeksassa eri osalähdössä. Ohjastajat eivät ota itselleen ajopalkkioita, vaan kisassa kerätään pisteitä menestyksen mukaan ja se on ainoa asia, millä on merkitystä.

“Hylkäyksestä ei saa yhtään pistettä, joten sitä pyritään välttämään viimeiseen saakka”, Janne Lukkari kommentoi. “Kilpailu on myös hevosenomistajille loistava mahdollisuus antaa amaöötereille paikka näyttää kykynsä. Suomessa taso on kova ja moni rutinoituneimmista ohjastajista on pärjännyt hyvin keskiviikon sekä lauantain profiililähdöissä. Pitää muistaa, että suomalaiset amatööriohjastajat ovat menestyneet 2000-luvulla hienosti myös kansainvälisissä edustustehtävissä. Heille voi huoletta antaa hevosensa ajettavaksi. Mielenkiintoinen taisto on jälleen kerran luvassa.”