Ruotsin ja Tanskan lähtökohtaiset pelit Voittaja, Sija, Kaksari ja Troikka yhteiseen pooliin sulkeutuvat suomalaispelaajilta 9. joulukuuta alkaen.

Ruotsin peliyhtiö ATG siirtyy 9.12. kaikissa raveissaan samaan kerroinlaskentakäytäntöön, joka sillä on ollut noin vuoden ajan käytössä muissa kuin viikon pääraveissa. Kaikki yhden lähdön pelit yhdistetään yhdeksi pooliksi, josta maksetaan voitot ja lasketaan kertoimet. Tarkemmin kerroinlaskennan logistiikkaa ja voittojen jakautumista eri tapauksissa eri pelimuotojen kesken ei ole julkisesti avattu, mutta sen tavoitteeksi on kerrottu mm. tasoittaa viime hetken isoja kerroinmuutoksia helpoissa peleissä (Voittaja, Sija).

Kyseinen kerroinlaskenta ei ole ollut käytössä päivän pääraveissa keskiviikkoisin, lauantaisin eikä sunnuntaisin, mutta nyt se astuu voimaan kaikissa raveissa. Paitsi isojen yhteispoolien voittoja ja kertoimia tavoitteleville pelaajille, isku on kova myös Veikkaukselle.

”Vuosittaisella tasolla puhutaan kymmenistä miljoonista niin ATG:n pooleissa kun Veikkaukselle pelatuissa euroissa”, Veikkauksen Toto-pelien tuoteryhmäpäällikkö Juha Ahjolinna laskee.

Lähtökohtaisten pelien yhteispoolit tullaan korvaamaan Veikkauksen omilla pooleilla, joita on ollut tarjonnassa keväästä asti. T-pelejä ja Duoa on jatkossakin mahdollisuus pelata ATG:n järjestämään kansainväliseen yhteispooliin.

9.12. voimaan astuva muutos ei koske Norjan kohteita.