Toukokuun loppu tietää sitä, että Elitloppet on käsillä. 7 oikein -lehti on toteuttanut sivuilleen Ruotsin huippuviikonlopun laajat lähtölistat vihjeineen kymmensivuisena pakettina.

70. kertaa ajettava Elitloppet jää tänä vuonna ilman suomalaisomisteista hevosta. Mukana nähdään kuitenkin Timo Nurmoksen valmentama Seismic Wave, joka saattaa joukon pienimmistä tienesteistä huolimatta yllättää mielenkiintoisista karsinta-asetelmista. Elitloppet-karsinnat ajetaan sunnuntain 75-kierroksen aluksi ja finaali illalla klo 19.10 Suomen aikaa.

Vaikka pääkilpailussa ei suomalaisomisteisia ravureita nähdä, kolmepäiväinen tapahtuma kerää sinivalkoista väriä viivalle perjantaina ja sunnuntaina kuuden sekä lauantaina 14 hevosen voimin.

Huipputasokkaan raviviikonlopun avaa perjantain lounasravit, joissa ravataan poikkeuksellisen suurista palkinnoista. Viidessä päivän lähdössä jaetaan vähintään 100 000 kruunun ykköspalkinto. Petri Salmelan tallista tuleva ja kolmosradalta starttaava Idomenio Sisu taistelee huutokauppavarsojen lähdössä neljännesmiljoonasta kruunusta.

Lauantain pääkisa on Harper Hanoverin lähtö, josta voittaja tienaa miljoona kruunua. Paalulta starttaava, Halmstadissa vaikuttavan Petri Puron kasvattama ja osaomistama Maestro Crowe on yksi kisan suosikeista.

Sunnuntaina Toto75:n avauslähtönä nähdään kylmäveristen Elitkampen, jossa suomenhevosia edustaa Ossi Nurmosen valmentama ja Iikka Nurmosen ohjastama H.V. Tuuri. Suomesta kisassa nähdään myös Antti Ala-Rantalan norjalaismenijä Nyland, jota ohjastaa Mika Forss. H.V. Tuuri starttaa radalta viisi ja Nyland radalta seitsemän. Viime vuoden voittoaan puolustava Odd Herakles arvottiin radalle kahdeksan.

Kotimaan kaviourilla nähdään tänään keskiviikkona uusintaottelu Kuopio Stakesin kärkikaksikon Magical Princessin ja An-Dorran välillä. Kumpi on Vermon Toto65-kierroksen TammaChampion? Magical Princess sai arvonnassa kakkosradan, kun An-Dorran lähtöpaikka on takarivissä.

Vieremällä ajetaan viikon kotimaiset pääravit Toto75, jossa mielenkiinto kohdistuu jo koelähdössä radalle palaavaan Vitteriin. Toto75-6:ssa nähdään niin ikään tauolta palaava Välkyn Tuisku mittaamassa vauhtiaan suomenhevosten avoimen tason kisaajia vastaan.

Mielenkiintoinen 7 oikein -raviviikko jälleen käsillä. Tilaa lehti.

Kätevä digilehti sisältyy kaikkiin Hevosurheilun ja 7 oikein -lehtien tilauksiin. Sen voi lukea missä päin maailmaa tahansa lataamalla Hevosurheilun Appin sovelluskaupasta.

7 oikein -lehden tilaajille on lisäetuna 7 oikein ulkomaat -digilehti. Kahdesti viikossa julkaistavassa digilehdessä on Ruotsin, Norjan ja Tanskan kaikkien pelilähtöjen käsiohjelmasivut A4-koossa.

Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.