Perjantaina Vieremä ajaa kesän pääravinsa, ja lauantaina Toto75-kierros ratkotaan Joensuun Linnunlahdella. Molemmissa raveissa on kaksi 10 000 euron ykköspalkinnolla ajettavaa lähtöä.

Vieremällä pääosassa ovat lämminveriset. Nelivuotiaat juoksevat Einari Vidgrénin Muistoajossa, ja Cartivet Meetingin mielenkiintoisessa finaalissa on vanhempiakin hevosia. Kahden paalun ja 15 hevosen volttilähdön suosikki on tällä kaudella tappioton Francis Journey. Se voitti karsinnat sekä Kuopiossa että Vieremällä ja lähtee finaalissa hakemaan jo seitsemättä peräkkäistä täysosumaa.

Einari Vidgrénin muistoajo ei ehkä ole kaikkein kovatasoisin, kun viime sunnuntaina Eugen Pylvänäisen muistoajossa Mikkelissä startanneista vain Book Seven on mukana. Jenkkiori oli silloin ikävällä lähtöradalla, mutta nousi hyvin neljänneksi. Nyt asetelmat sisäradalta ovat mielenkiintoiset. Suosikki on kuitenkin eittämättä Quite A Lover, joka on juossut huomattavasti kovempiakin lähtöjä kuin perjantaina.

Kuusivuotiskunkussa Parvelan Retu ja Stallone iskevät taas yhteen. Vaikka Stallone katkaisi toukokuussa hetkellisesti Retun voittokulun, kisassa on vain yksi suosikki. Parvelan Retusta tulee Kuusivuotiskunkun viides voittaja.

Avoimen sarjan lämminveriset kohtaavat perinteikkäässä Joensuu-ajossa, joka on ajettu vuodesta 1991 lähtien. Mukana tänä vuonna on iskukykyinen yhdeksikkö. Cameron Evo puolustaa viime vuoden voittoaan, nyt Janita Antti-Roikon valmentamana ja ensi kertaa ohjastamana. Vastustajista mielenkiintoisimmat ovat hyvät juoksut Suomessa tehnyt mutta vielä voitotta jäänyt Maze Runner, sunnuntaina epäonnistunut Super Schissel ja St Michelissä ennätyksensä pintaan pinkonut Grainfield Aiden.

Cameron Evo jatkaa kilpailemista jo tiistaina, kun Teivossa ajetaan Suurmestaruusajo-karsintoja. Finaalipaikat ratkovat lisäksi 3-vuotiaat tammat Tammakriteriumiin, johon halukkaita oli tänä vuonna neljään karsintalähtöön.

Tiistaiaamuna Heppa-järjestelmässä oli ongelmia, minkä takia maanantain Oulun ja tiistain Teivon ravien ilmoittamisaikaa jatkettiin puoleen päivään. Lähtölistat näihinkin raveihin ehtivät iltapäivän alussa painoon menevään 7 oikein -lehteen, mutta vihjeet ja tallikommentit eivät. Vihjeet löytyvät jo digilehdestä, ja tallikommentteja näihin raveihin julkaistaan siinä sunnuntai-illasta alkaen.

Ruotsissa Eskilstuna isännöi tänään suomalaisittain mielenkiintoista Toto86-kierros, jota pelilillisesti maustaa lähes 480 000 euron jackpot. Kolmen vuoden takainen derbyvoittaja Hachiko de Veluwe ja viime vuoden kriteriumvoittaja Sahara Jaeburn ovat lähtöjensä suosikeihin. Jälkimmäinen juoksee kauden toisen starttinsa ja on nyt derbymatkalla, joten suoritusta seurataan mielenkiinnolla. Kaikkiaan Timo Nurmoksen valmennettavia Toto86-kohteissa starttaa viisi. Niistä Black And Quick on kierroksen käytetyin varma.

Viikonloppuna Axevallassa ajetaan perinteiset kolmepäiväiset ravit. Sekä lauantaina että sunnuntaina, jolloin ratkeaa radan pääkilpailu Stochampionatet, pääpelinä on Toto75.

 

Ota mukaansi vauhdikkaaseen raviviikkoon tänään julkaistu 7 oikein -lehti.

Kätevä digilehti sisältyy kaikkiin Hevosurheilun ja 7 oikein -lehtien tilauksiin. Sen voi lukea missä päin maailmaa tahansa lataamalla Hevosurheilun Appin sovelluskaupasta.

7 oikein -lehden tilaajille on lisäetuna 7 oikein ulkomaat -digilehti. Kahdesti viikossa julkaistavassa digilehdessä on Ruotsin, Norjan ja Tanskan kaikkien pelilähtöjen käsiohjelmasivut A4-koossa. Ne ovat myös tulostettavissa kätevästi.

Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.