Kymenlaakso-ajo kuuluu niihin suurkilpailuihin, joiden asema on vastoin ennakko-odotuksia vankistunut vuosien kuluessa.

Ikäluokan huippunimet ovat monesti jääneet tässä vaiheessa jo talvitauolle, mutta se saattaa juuri olla asia, joka on auttanut kouvolalaisia. Vasta kauden jälkimmäisellä puoliskolla kunnon kehitysaskeleen ottaneet 3-vuotiaat saavat näin paremman mahdollisuuden suuriin rahoihin, ja entistä useamman lahjakkuuden taustavoimat nostavat Kymenlaakso-ajon päätähtäimekseen.

Kouvolan tiukka ensimmäinen kaarre tuottaa karsintavaiheessa yllättäviä laukkoja, mutta kilpailun taso pysyy korkeana, kun yrittäjiä riittää monikymmenpäinen joukko. Aiemmissa suurkilpailuissa menestyneet varsat voivat kasvattaa tienestejään vielä Kouvolassa, mutta takamatkalta se ei ole ainakaan yhtään helpompaa, jos joku kokemattomampi nousija pinkaisee edeltä 1.15-alkuisen ajan.

Finaalin tusina tuntuu tänä vuonna tavallistakin tasaväkisemmältä, ja kuka tahansa saattaa oikein onnistuessaan kuitata 45 000 euron ykköspalkinnon. Riippumatta siitä, kenelle potti menee, se on kyseisen hevosen toistaiseksi merkittävin saavutus.

Lauantain pääpelissä on tarjolla jälleen 75 000 euron jackpot. Tänään illalla pelaajille jaetaan vielä isompaa rahaa, kun Vermon Toto64-kierroksella ylimmän voittoluokan jakosummaan lisätään lähes 200 000 euroa edellisiltä viikoilta kertynyttä rahaa.

Näiden sekä kaikkien muidenkin kotimaisten totoravien käsiohjelmasivut vihjeineen ja runsaine tallikommentteineen saat yksissä kansissa tänään ilmestyneessä 7 oikein -lehdessä, joka sisältää lisäksi tärkeimmät Ruotsin ravit, starttaavien hevosten aakkosellisen listauksen, edellisen viikon parhaat palat Ravikierroksella, kurkistuksen historiaan Nostalgia-sivulla sekä tietovisan 7 kysymystä. Kuukauden ensimmäisessä lehdessä mukana lisäksi lokakuun ohjastaja- ja valmentajatilastot.

Lehti on ostettavissa hyvin varustetusta lehtipisteestä, ja voit myös tilata sen edullisesti kotiin kannettuna.

7 oikein ilmestyi ensimmäistä kertaa kesäkuussa 1989, joten lehti täytti tänä vuonna 30 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi digilehti tulee kaupan päälle kaikkiin tilauksiin!