Jyväskylän ensi lauantain Toto76-raveihin ilmoittaminen tapahtui poikkeuksellisesti vasta maanantaina, ja listat valmistuivat niin myöhäisessä vaiheessa, ettei tänään ilmestyneeseen 7 oikein -lehteen saatu täydellisiä vihjeitä.

Puuttuvat lähtökohtaiset vihjetekstit ovat mukana digilehdessä, mutta voit lukea ne myös tämän jutun lopusta. Tilanne oli sama Porin lauantai-illan ravien osalta.

Tänään ravataan illalla Teivossa, mutta sitä ennen voi seurata jo iltapäivällä Bodenin kisoja, joissa juoksee paljon suomalaisia hevosia. Bodenin lähtölistat löytyvät 7 oikein -lehdestä, jonka voit ostaa hyvin varustetusta lehtipisteestä tai tilata edullisesti kotiin kannettuna.

 

Tänään ilmestyneestä 7 oikein -lehdestä puuttuvat lähtökohtaiset vihjetekstit:

Jyväskylä 18.11.

Lähtö 1 Kolmas putkeen. 4 TEE WEE PARONI on noussut taukonsa jälkeen huippuiskuun, ja sillä on erinomainen mahdollisuus kolmanteen perättäiseen voittoon. Jokimaan ykkössija tuli ylivoimaiseen tyyliin keulasta, jonne ruuna etenee nytkin.

Lähtö 2 Arvoituksellinen lähtö. 2 LEEMARK’S GISELLE avaa reippaasti ja voi ottaa joukon komentoonsa. Kouvolan raskaalla radalla se kiersi neljänkympin pakilta sitkeästi.

Lähtö 3 Suurkilpailuvoitto. 6 GRACEFUL SWAMP on aloittanut uransa erittäin lupaavasti. Jokimaalla se kulki alun laukan jälkeen lujaa, ja viimeksi Kouvolassa ori kiersi ylivoimaiseen ykköseen. Nyt Graceful Swamp on lähellä koko matkan johtoa.

Lähtö 4 Ulkoakin eteenpäin. 8 WHOLE LOTTA LOVE revitteli St. Legerissä itsensä raskaalla radalla maitohapoille, mutta tuon startin perusteella ruunaa ei pidä tuomita. Se hakenee kasiradaltakin keulapaikan ja on siitä vaikeasti lyötävissä.

Lähtö 5 Lähtöpaikat ratkaisevat. Viikko sitten 6 BWT BURNIN ALIVEN keulasta takanaan pitänyt 7 FREE ME jää Killerillä haastajaksi, koska BWT Burnin Alive edennee paremman lähtöpaikan turvin keulaan. Tuomas Korvenojan valmentama tamma kiersi Vermossa Free Men rinnalle ja kamppaili hyvin.

Lähtö 6 Voitto Puttaalle? Antti Ojanperän ja Jutta Ihalaisen tallin hevoset valtaavat rankingin kärkipaikat. 6 TIR DU CAUX kiri vakuuttavalla tavalla Käpylä GP:n voittoon. 1 YPÄJÄ HEREIAM oli mainio Vermon voitossaan. Tiedä vaikka kaksikko juoksi tässä peräkanaa.

Lähtö 7 Sopiva lähtö. 3 TÄHTIHEILI kohtaa sopivan vastuksen. Vermossa neljänneksi riittänyt tamma ei kohtaa ikäluokan parhaimmistoa, joten ravatessaan se johtanee alusta loppuun. Haastajista 4 VERNA-ILLUUSIA hävisi Tähtiheilille selvästi Villinmiehen Tammakilvan karsinnassa.

Lähtö 8 Muutama erottuu. 3 GISELE DE VELUWE oli viimeksi rintaman takana ja tuli tilaa saatuaan kohtalaisesti. 9 CALLELA ELIZA ei päässyt kirimään viikko sitten johtavan takaa. Vaikea sanoa kuinka paljon tammalle jäi voimia. 1 SAHARA FOXYLADY ei parantanut samassa lähdössä 3. ulkoa.

Lähtö 9 Tasainen kohde. 4 WAUHTI on löytänyt vireen ja starttaa suosikkina. Viimeksi se kurkotti linjalle niukasti ennen 8 TAIGA TUULIAA. 1 TEMPAISU on kyvykäs ja aloittaa Terho Rautiaiselta. 7 AATSI on startannut muutaman kerran tauon jälkeen. Hyväkuntoinen ruuna kuuluu peleihin.

Lähtö 10 Seuraa välistartti. 2 NEXT DIRECTION palaa maanantaina Kuopiossa tauolta. Ruunan tyyliä kannattaa tarkkailla, sillä Killerin starttiin rima nousee alkuviikon lähdöstä. 6 ATUPEM meni hyvällä tyylillä Ylivieskassa. 1 CALLELA LEONARD sai Oulussa myöhään tilaa.

Lähtö 11 Hurjan tasaista. Trio-finaali on odotetusti todella tasainen. Tammahyvityksen takia paalulta matkaan pääsevä 2 NOKEVA oli hyvä karsinnassa toiselta ilman selkää. 4 LIINAN LIEKKI on tehnyt tasaisen varmaa jälkeä viime aikoina. Haastavassa kohteessa yllätyskin on mahdollinen.

 

Pori 18.11.

Lähtö 1 Usealla näytönpaikka. 3 GUNDRED HANOVERIN ura on lähtenyt tahmeasti käyntiin, mutta kapasiteettia pitäisi olla. 4 BELODON laukkasi uransa avauksessaan ensimmäiseen kaarteeseen, mutta kulki sen jälkeen hyvin.

Lähtö 2 Vakuuttava esitys. 11 BIETRO tarkkaili viimeksi avauskierroksen tapahtumia 4. sisällä, josta lähti hyökkäykseen 800 metriä ennen maalia ja oli 32,0-vauhtisen kiririnkinsä päätteeksi lopulta ylivoimainen.

Lähtö 3 Varaa parantaa. 4 STAR CAT kärsi avausstartissaan häiriötä lähtötilanteessa ja lopulta laukkasi ensimmäisessä kaarteessa. Viimeksi ori teki ehjän vedon ja vastaili keulapaikalta varmoin ottein.

Lähtö 4 Paalulla vahva kaksikko. 1 SILVESTER voitti Forssassa leikitellen johtopaikalta ja tähtää tässä samaan. Viime hetken vire selviää tiistaina. 3 SAHARA PREACHERMAN otti voittonsa keulasta, kun aloitti rauhassa ja kiihdytti loppua kohden. Viimeksi se kiri 4. ulkoa päätöskierroksen 17,5-vauhtia.

Lähtö 5 Toisilleen tutut. 5 SELENE LUNE laukkasi viimeksi ensimmäiseen kaarteeseen, mutta kulki sen jälkeen vahvasti, eikä jäänyt keulavoittaja 6 EX CRAZYSTA lopulta kauas. Samassa lähdössä 3 NEULAND oli johtavan rinnalta ihan hyvä ja 4 COMBAT ON LINE jäi sen taakse ilman kiritilaa. 2 BEAUTY PACE on tauluaan parempi.

Lähtö 6 Onnistumisen paikka. Lahjansa heinäkuussa näyttänyt 3 CALLELA ELMO on lähdön paras hevonen. Viimeksi peli pilaantui laukkaan ennen lähtölinjaa, ja sitä edellisissään se kärsi huonoista lähtöpaikoista. Ehjällä suorituksella Callela Elmon pitäisi voittaa. 8 MIGHTY MAN kiri viimeksi 6. ulkoa 13,8/700 metriä.

Lähtö 7 Väkevä menijä. 10 CELEBRATION SONG oli toissa kilpailussaan märällä kelillä 3. ulkoa hyvä. Viimeksi se laukkasi lyhyesti lähtöön ja jäi hännille, josta tuli kirikierroksen 14,9-vauhtia, mutta kärkeen nouseminen oli mahdotonta. 8 MEADOW MAESTRO hyötyi viimeksi kärjen ylivauhdista.

Lähtö 8 Paras vire hakusessa. 8 MYLVERIN MUISTO oli kesällä mainio, mutta loppuvuoden suoritukset ovat jättäneet toivomisen varaa. Viimeksi ori laukkasi kiihdytysvaiheessa ja kulki sen jälkeen kelvollisesti.

Lähtö 9 Tasaista. 10 WALL STREET COMERY sai viimeksi nätin juoksun 4. sisällä, josta kiri reippaan avausringin jälkeen 18,6/800 metriä ja oli asiallinen. 8 QUEEN ITIN taulu on sekaisin, mutta kyvyt kannattaa edelleen pitää mielessä. 6 CHLOE HOO oli viimeksi avojaloin loistava. Nyt sen on mentävä kengät jalassa.